JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Minister med ambisjoner

Norge skal satse bredt på alle typer energiproduksjon, bli bedre på sikkerhet og fortsatt være blant de beste på teknologi.

Det var blant poengene til olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) da han holdt åpningsinnlegget på Offshore Strategikonferansen i Stavanger tirsdag. Han la ut om sine ambisjoner for olje- og gassnæringen, men også for andre deler av norsk energipolitikk. Tidskritiske olje- og gassressurser skal hentes opp så langt det er mulig, parallelt med leting og utbygging av nye felt for å ha en så høy produksjon som mulig. Samtidig skal det satses bredt på fornybare energikilder, i tillegg til en massiv utbygging av strømnettet. Statsråden syns ikke han legger lista høyt.

– Bygger Norge

– Dette er ikke bare mulig, det er allerede et faktum, det skjer hver eneste dag, og det er jeg veldig glad for. Nå bygger vi Norge, sier Borten Moe til NTB.

Han reagerer på det han mener er en tendens i Norge til å skape en kunstig motsetning mellom fossile og fornybare energiressurser:

– Vi må klare å ha to tanker i hodet på en gang. Det ene utelukker ikke det andre.

Forventer debatt

Borten Moe er i ferd med å ferdigstille en melding til regjeringen om framtidig bygging av strømnettet der det legges opp til å bruke 40 milliarder kroner på dette i løpet av de neste ti årene.

– Jeg forventer debatt om dette. Strømmaster er ikke usynlige, sier Borten Moe megetsigende. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse