JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Aasrud: – Et godt tilbud

Statsråd Rigmor Aasrud avviser at de har gitt noe skambud.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Arbeidstakerorganisasjonene var i harnisk etter at bruddet var et faktum, og mener man aldri kom nærme ettersom statens tilbud ikke var på nivå med det som ble oppnådd av frontfaget.

Fornyings- administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud avviser at de ikke matchet frontfaget.

– Det er jeg ikke enig i. Utfra det vi har sett og lagt fram, kom frontfaget på 3,75 prosent. Jeg mener våre tilbud lå godt innenfor det, sier Aasrud.

Hun bruker som eksempel at en kvinnelig førstekonsulent med full ansiennitet ville fått rundt 20 000 kroner i lønnsøkning med deres tilbud.

– Hva kommer det av at du og arbeidstakerne har så forskjellig oppfatning om dere matchet det frontfaget oppnådde?

– Jeg har registrert at det har vært store forventninger og svært høye krav som ikke gjenspeiler den situasjonen som er i Europa. Jeg registrerer at krava var mye høyere, sier hun.

Aasrud sier det nå er opp til riksmegleren å ta initiativ til å finne en løsning.

Hvorvidt hun ser på å få den største streiken på 28 år på hennes vakt, svarer Aasrud:

– Det er aldri ønskelig med streik. Men det er et legitimt virkemiddel, som organisasjonene har valgt å bruke på et tilbud som er godt. Jeg tar det til etterretning, sier hun.

– Full oversikt over streikeuttaket i staten

– Full oversikt over streikeuttalket i YS

SE OGSÅ: Pressemeldingen fra LO Stat

Annonse
Annonse