JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Blar opp til samhandling

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) gir drøyt 80 millioner kroner til 200 samhandlingsprosjekter.

Frisklivssentraler, rehabiliteringstiltak og samarbeid om lokalmedisinske sentre er blant prosjektene som får støtte.

– I bunken med 380 søknader var det mange gode prosjekter. Kommunene vil sette i gang tiltak for å forebygge og fremme sine innbyggeres helse, og dette viser at de aktivt følger opp samhandlingsreformen, sier Strøm–Erichsen.

– Les også: Høyre spår helsekaos

Helseministeren har vært en ivrig talsperson for frisklivssentralene. Dette er et lavterskeltilbud i kommunene, hvor folk får hjelp til å trimme, legge om kostholdet og stumpe røyken. Foreløpig er det forholdsvis få kommuner som har frisklivssentraler, men det siste tilskuddet skal hjelpe flere kommuner til å etablere et tilbud.

Det er også mange rehabiliteringstiltak som får støtte, der man gir tilbud nærmere hjemmet og forebygger sykehusopphold. Pengene går også til kommunesamarbeid om lokalmedisinske sentre, og til tiltak som lokale jordmortjenester og helsetjenester for barn og unge.

– Les også: – Viktigst med samhandlingsreform

Prosjektmidlene som tildeles, kommer i tillegg til de 5,6 milliardene som er overført til kommunene, og som brukes til utskrivningsklare pasienter, kommunal medfinansiering og etablering av døgntilbud for øyeblikkelig hjelp. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse