JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Abid Raja får ikke visum

Abid Raja, som har fått jobb på den norske ambassaden i New Delhi i India, har ikke fått visum til India.

Mandag skulle den tidligere advokaten, samfunnsdebattanten og Venstre-politikeren Raja ha begynt i den nye jobben i New Delhi, men foreløpig må han holde seg hjemme, skriver VG.

Som visumattaché skal Raja behandle søknader fra indere om visum til Norge.

Rajas visumsøknad ble sendt i mars i år. Raja bekrefter at indiske myndigheter ikke har svart på søknaden for ham og familien.

– Jeg er ansatt og sikkerhetsklarert av Norge til å utføre den ærefulle jobben som ambassadesekretær i verdens største demokrati. Jeg håper virkelig ikke politiske føringer ligger bak at visum hittil ikke er kommet, sier Raja til VG.

– Les også: Raja: – Bhatti var mindre farlig

Bilen er solgt, huset er utleid, kona har sagt opp jobben og de tre barna har gått på engelskkurs i regi av UD for å forberede seg på sin nye hverdag.

– Så dette påvirker min familie. Vi vet ikke når vi får visum, sier Raja.

Den indiske ambassaden vil ikke kommentere saken. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse