JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Feil at politiet beslaglegger helikoptrene

Ansatte i Redningstjenesten er kritiske til regjeringens instruks om at politiet skal bruke redningshelikoptre til transport.

Det kan gå ut over redningsoppdrag, mener de.

– Vi ser politiets behov, men det blir feil å ta den ressursen som er dedikert til redningstjenesten. Det må være andre måter å løse dette på, sier hovedtillitsvalgt Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Bergens Tidende.

Han reagerer på at justisminister Grete Faremo (Ap) i Stortinget tirsdag sa at hun «har klargjort retningslinjene for bruk av redningshelikoptrene til transportstøtte for politiet i tidskritiske situasjoner». Kun i Oslo-området vil politiet ha tilgang til et annet helikopter.

– Les også: Skarpskyttere kunne brukt politihelikopteret

I den nye instruksen heter det at politiet kan få tilgang til helikopteret «ved akutte situasjoner med stor fare for liv og helse, som for eksempel Utøya».

– Det viser hvor listen ligger. Det skal være veldig ekstreme situasjoner før et redningshelikopter kan settes inn i skarpe oppdrag. Instruksen gjør at politiet kan tro at de har tilgang, men det er ikke realiteten. Husk at det er militære offiserer som er besetningsmedlemmer. Kun Forsvaret kan instruere dem til å bistå politiet, sier Åmlid, som til daglig jobber som redningsleder. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse