JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Manglende åpenhet i politiet

Justiskomitemedlem Andre Oktay Dahl (H) er bekymret over manglende åpenhet i Politi-Norge.

– Mange av landets politimestre har vært lenge i sin stilling. De bør kanskje gå inn i seg selv og spørre om det er nok åpenhet mellom dem og de ansatte, sier Dahl til P4.

Kanalen omtalte fredag en tendens til at politifolk slutter eller sykmelder seg etter å ha tatt opp feil eller mangler internt. Dette skal skyldes at ledelsen i mange tilfeller tvinger dem til stillhet.

– Les også: Vil ha færre politidistrikter

Oktay Dahl betegner det som et problem for hele etaten, og sier han har mottatt over 100 e-poster fra politifolk om dette de siste årene. Hans kollega Jenny Klinge (Sp) i justiskomiteen varsler at de vil ta opp saken.

– Les også: – Total mangel på ledelse

– Jeg er opptatt av at politimestre skal være åpne for å endre lederstilen sin. Nå er jeg spent på å se hvordan det vil bli med Politidirektoratet og politidirektører framover, for det er klart at dette er et ansvar i øverste ledd, sier hun. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse