JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Reduserer antall utflagginger

For en uke siden varslet Solstad Offshore at seks fartøy skulle flagges ut av det ordinære norske skipsregisteret, NOR. I går ble det klart at et av disse skipene, «Normand Corona» likevel vil gå med norsk flagg på hekken.

roy.ervin.solstad@lomedia.no

Et av Solstad-skipene som skulle flagges ut har fått kontrakt med Statoil, men like mange sjøfolk blir trolig oppsagt.

Les også: 50-70 sjøfolk mister jobben

Uavklart

– Det tikket inn en melding i går rundt lunsj om at skipet har fått kontrakt og at den fortsetter på NOR-flagg, sier HR-direktør Per Stange til Maritim Logg.

Han vil derimot ikke love at det vil medføre at antall oppsigelser vil reduseres.

– Det er litt uklart ennå, siden vi verken vet om det kan komme flere eller færre omregistreringer av skip. Det kan gå begge veier, derfor er vi forsiktige, sier Stange.

Les også: Ber myndighetene bestemme seg

Offiserer omplasseres

På et møte mellom rederiet og de tillitsvalgte i går ettermiddag ble det klart at man ikke vil ha noe endelig tallet før tirsdag neste uke, men etter det Maritim Logg erfarer, opereres det foreløpig med at 40 matrosstillinger og 17 stillinger som forpleiningssjef vil forsvinne. Utflaggingen vil også omfatte 44 maskinister, offiserer og elektrikere, men disse skal omplasseres til andre skip, og vil derfor ikke miste jobbene sine.

Hovedtillitsvalgt for Sjømannsforbundets medlemmer i Solstad Offshore, Geir Kåre Tjøsvoll til tross for dette optimistisk med tanke på sine medlemmer i Sjømannsforbundet som står i fare for å miste jobben i Solstad.

– Fem rederier har allerede meldt sin interesse for disse sjøfolkene, så jeg tror vi skal klare å omplassere alle, sier han.

Den optimismen deles av Per Stange.

– Jeg tør ikke love at alle blir omplassert, men er optimistisk med hensyn til det, sier han.

Stort sett enige

De tillitsvalgte og rederiet er stort sett enige om hvilke kriterier som skal gjelde for hvem som skal få beholde jobbene sine og hvem som må gå. Det er ifølge Geir Kåre Tjøssvoll kun ett punkt som skaper litt diskusjon.

– Vi har krevd at de som har fylt 62 år og har opptjent full sjømannspensjon ikke bør ta arbeidsplassen for yngre sjøfolk, påpeker han.

Rederiet synes derimot det er vanskelig å være kategorisk på dette.

– Det er enkelte her som har en mannsalder i rederiet, så vil vi i hvert fall ha en samtale med disse sjøfolkene først, forklarer Per Stange.

Førstkommende tirsdag er det avtalt nytt møte mellom de tillitsvalgte og rederiledelsen.

– Vi har varslet de ansatte om at vi skal komme med lister på hvem som blir oppsagt på tirsdag, så det er målsetningen vår å komme med et tall da, sier Per Stange, HR-direktør i Solstad Offshore.

Annonse
Annonse