JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mer krangling i nedgangstider

Konfliktnivået på arbeidsplassen øker i takt med arbeidspress og budsjettkutt, viser en britisk undersøkelse.

eva.ler.nilsen@lomedia.no

Det er arbeidspsykologiselskapet OPP og den engelske HR-organisasjonen CIPD som har undersøkt forholdene til ansatte i ni land over tre kontinenter. Flere tusen ansatte på bedrifter i alle størrelser har svart, og her framkommer det en klar sammenheng mellom stress og arbeidspress og konfliktnivået på arbeidsplassene. Det skriver organisasjonen HR Norge på sine nettsider

Konflikter på arbeidsplassen er ikke noe nytt, men i nedgangstider som nå ser man at konfliktene blomstrer i takt med økt arbeidspress og budsjettkutt. Tallene i undersøkelsen viser at de ansatte mener stress og høyt arbeidspress er årsaker som utløser konfliktene. Halvparten mener også at personlighetsmotsetninger og egosentriske medarbeidere er av de fremste årsakene til konflikter når ting går nedover.

Over halvparten av de ansatte og hele 80 prosent av lederne i de undersøkte bedriftene vil at underliggende spenninger skal tas før de går over i konflikter, skriver HR Norge, som også presenterer en rekke råd for konfliktløsning på sitt nettsted .

Annonse
Annonse