JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Begjærer Fagvikar konkurs

EL & IT Forbundet begjærer utleiefirmaet Fagvikar konkurs. Firmaet har ikke betalt sine utenlandske arbeidstakere lønn siden august.

anette@lo-media.no

EL & IT Forbundet har nå rundt 30 medlemmer i Fagvikar. De utenlandske elektrikerne tok kontakt med forbundet i begynnelsen av oktober, og for hver uke som går er det flere som tar kontakt. – Vi hjelper dem vi kan. Ingen av dem vi har snakket med har fått lønn etter august. Nå påstår firmaet at det har sagt opp arbeiderne sine, men ingen av dem har fått noen oppsigelse, så dette tror vi er dokumentforfalskning, sier forbundssekretær Jan Henrik Larsen i EL & IT.

Ikke ukjent

Eieren av Fagvikar, er den ikke ukjente Vidar Vågen. Han står bak en rekke bedrifter som har gått konkurs, og har blant annet bak seg en to års konkurskarantene. For øyeblikket er han allerede involvert i en konkurs i forbindelse med Rent AS, senere Kapital og Finans. Den konkursen involverte 59 polske elektrikere som ikke fikk lønn, hvorav 31 medlemmer av EL & IT. De fleste av disse har nå fått pengene sine av lønnsgarantifondet, men fordi det ennå gjenstår noe arbeid med boet, har Vågen hatt fritt spillerom til å drive ”business as usual” i andre selskaper.

Ny runde

Nå kan det altså bli enda en konkurs på Vidar Vågen. Da forbundet kom med sin begjæring, var det allerede fire andre kreditorer involvert. Saken skal opp i skifteretten 23. desember. – Det kan bli en stor konkurs. Bare for våre medlemmer snakker vi om lønn for to/tre måneder, i tillegg til feriepenger. Det er snakk om fra 50.000 til 150.000 kroner per medlem, i sum rundt 2,5 millioner kroner, sier Larsen. Nettverk har gjentatte ganger forsøkt å få tak i både Vidar Vågen, eventuelt andre i Fagvikar. Ingen svarer imidlertid på telefonen til Fagvikar eller på det nummeret Rent Engeenering har oppgitt som kontaktnummer.

Annonse
Annonse