JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rygge-direktøren er skuffet

Rygge-direktør Pål Tandberg er skuffet og forundret over at flyplassen ikke fikk øke trafikken så mye som de ville.

Regjeringen vedtok onsdag at det gjeldende passasjertaket på Rygge flyplass i Østfold skal oppheves. I dag har flyplassen konsesjon til å frakte 774.000 passasjerer i året. Det nye taket settes til 15.000 flybevegelser i året. Det tilsvarer om lag 40 avganger og ankomster per dag, melder Sarpsborg Arbeiderblad.

Ifølge NRK er det i dag mellom 8 og 10 avganger og ankomster per dag.

– Vi legger til rette for at folk og næringsliv i området kan få et mer omfattende flytilbud, med kortere reisetid til nasjonale og utenlandske reisemål, sier statssekretær Erik Lahnstein (Sp) i Samferdselsdepartementet i en pressemelding.

Like fornøyd er ikke flyplass-direktør Pål Tandberg. For Rygge har søkt om 21.000 flybevegelser i året, og Luftfartstilsynet har også innstilt på det overfor departementet.

Men den politiske toppledelsen sier altså nei – av hensyn til det statlige selskapet Avinor.

Økt trafikk på Rygge kan gå ut over Gardermoen, og statssekretær Lahnstein mener det igjen vil svekke Avinors mulighet til å finansiere det landsomfattende nettverket av regionale og lokale lufthavner.

– Det står tydelig i pressemeldingen, og det er en vanskelig sak. Men vi føler likevel at dette vedtaket innebærer en urimelig forskjellsbehandling, sier Rygge-direktør Pål Tandberg – og viser til at flyplassen Torp i Sandefjord har et sted mellom 21.000 og 25.000 flybevegelser per år.

Norges Miljøvernforbund er svært kritisk til vedtaket og mener regjeringen samtidig med å øke antall flyginger fra Rygge burde ha redusert trafikken fra Gardermoen. Nestleder Snorre Sletvold mener regjeringen er mer opptatt av valg og næringspolitikk enn miljø.

- Regjeringen Stoltenberg snakker med minst to tunger. Én for «klimareduksjon er viktig for å berge miljøet» og én for «fly på for et varmere klima, kuttene får andre ta seg av». Det er trist at lokal næringspolitikk skal gå foran klimahensyn, sier Sletvold til NTB). (ANB)

Annonse
Annonse