JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Advarer velgerne mot hverandre

Venstre-leder Lars Sponheim og Høyres Per-Kristian Foss fraråder velgerne å stemme på hverandres parti.

Mens Venstres leder Lars Sponheim advarer velgerne mot å stemme på Høyre, går nå tidligere nestleder Per-Kristian Foss i Høyre ut og fraråder folk å gi sin stemme til Venstre.

Sponheims budskap er at en stemme til Høyre kan føre til en Frp-regjering i Norge. Foss mener derimot at en stemme til Venstre i realiteten er en stemme til støtte for en fortsatt rødgrønn regjering med Jens Stoltenberg i spissen.

– Det jeg synes er synd er at Venstre nå er uklare på hva de ønsker å gjøre med et borgerlig flertall. En stemme til Venstre nå kan være en stemme til en Stoltenberg-regjering, selv om de rødgrønne mister flertallet, sier Foss til NRK.

Sponheim uttalte fredag at en stemme til Høyre under høstens valg til syvende og sist kan vise seg å bli en stemme til Fremskrittspartiet i regjering.

– Det kan tyde på at det er et borgerlig flertall i dette landet, men det er et ennå større flertall som ikke vil ha Frp i regjering. Da må en altså stemme Venstre eller Kristelig Folkeparti, sa Sponheim. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse