JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tok Kårstø til Slottet

Statsrådene som tok turen til Slottet, ble møtt av et forurensende gasskraftverk i miniatyr.

Fredag formiddag aksjonerte Natur og Ungdom ved Slottet, der regjeringen samlet seg til statsråd.

Natur og Ungdom mener at den rødgrønne regjeringens viktigste miljøløfte fra 2005 ennå ikke er oppfylt. Gasskraftverket på Kårstø står nemlig fortsatt urenset.

– Så langt finnes det ingen konkrete planer for rensing av gasskraftverket. Det er uholdbart at regjeringen er hele 305 dager etter tidsskjemaet, og tillater utslipp tilsvarende 460.000 biler i året, sier fagmedarbeider Silje Lundberg i Natur og Ungdom.

Løftet om rensing av gasskraftverket på Kårstø var ifølge miljøorganisasjonen den store miljøseieren til den nye regjeringen i 2005. Målet var CO2-rensing innen 2009. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) kom i 2006 med en rapport som sa at det først ville være mulig å få renset gasskraftverket på Kårstø innen 2012. For at det skulle skje måtte investeringsbeslutningen tas innen utgangen av 2008. Så langt foreligger det ingen investeringsbeslutning.

– Kårstø vil bli regjeringens fallitt, dersom den nye regjeringsplattformen ikke sikrer rensing av gasskraftverket. Med flertallet i Stortinget er det kun mangelen på politisk vilje som har utsatt renseplanene, sier Lundberg. (ANB)

Annonse
Annonse