JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Fortjener en raus klem

Helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) har ingen intensjon om å gå i strupen på sykepleierne.

helge.birkelund@anb.no

– Jeg synes heller de fortjener en stor raus klem for den fantastiske jobben de gjør. Men vi kommer ikke unna at vi i dag på noen sykehus har problemer med å få opp kabalen. Det må vi finne en løsning på, sier helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Les også: Fire av fem sykepleiere trives i jobben

Torsdag lyste hele førstesiden i VG med helseministerens uttalelse om «at det er ingen menneskerett å ha fri to av tre helger». Avisen konkluderte med at Støre gikk i strupen på sykepleierne, som naturligvis raser over uttalelsen.

Dermed ble en fra før svært travel arbeidsdag også gjenstand for flere oppklarende telefoner.

Jonas Gahr Støre har ingen ting å utsette på selve artikkelen i VG, men reagerer på hvordan oppslaget ble vinklet på forsiden.

– Vi har en utfordring i helse-Norge med å få kabalen til å gå opp. Vi har en utfordring i å nå målet om heltid. Det krever at vi må gå inn i noen vanskelig saker om hvordan vi fordeler arbeidet utover året i en sektor som skal bemannes døgnet rundt hele året. Modellen er at partene i arbeidslivet forhandler det. Jeg står på at det er pasientens beste som er hovedsaken, og selvsagt at det skal være ordnete forhold i arbeidslivet. Det er ikke snakk om at noen skal arbeide mer enn det som står i kontrakten, men alle må være åpen for å jobbe på nye måter, mener Jonas Gahr Støre.

– Les også: Pålegger sykepleierne ekstra helgevakter

Han kaller oppslaget i VG for et bomskudd i et innlegg til vg.no.

– Framstillingen er feil og må stå for VGs regning. Norske sykepleiere fortjener stor anerkjennelse for den livsviktige jobben de gjør i helse-Norge. Dette ser jeg ofte som helseminister og har den største respekten for jobben de gjør, gjentar han. (ANB)

Annonse
Annonse