JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Seniordager er viktig!

Seniordager er en populær ordning i Posten. At den ble videreført i årets tariffoppgjør, setter blant andre postbud Frank Lie (56) stor pris på.

simen@lomedia.no

Prøveordningen med økt lønnet fritid for seniorene ble tatt godt i mot da den ble innført i Posten i 2006.

Fra 57 år gis det seks fridager per år, fra 59 år 12 dager og fra 62 år 14 dager.

I år skulle ordningen evalueres, og for Postkom var det viktig å få den videreført i årets tariffavtale. Det kravet fikk de igjennom, noe Frank Lie er svært fornøyd med, da han selv får nyte godt av ordningen fra og med neste år.

– Seniordagene er en veldig viktig og populær ordning. Det gir litt pusterom i hverdagen, sier han.

Viktig pusterom

I 37 år har Frank Lie jobbet som postbud. I dag er han tillitsvalgt blant de ansatte på Lambertseter budavdeling.

Lie er ikke i tvil om at folk som begynner å komme litt opp i årene har godt av noen ekstra fridager, for å unngå store slitasjer på kroppen.

– Det å få den pustepausen, med noen ekstra fridager, sørger for man kan hente seg litt inn igjen, og det er viktig for at folk skal holde seg på jobb, mener Lie.

Lettet over resultatet

Før årets tariffoppgjør sto seniordagene på toppen av ønskelista til mange postbud i den aktuelle aldersgruppen. Mange var spente på om prøveordningen skulle bli videreført.

– Det var jo tross alt en prøveordning, så jeg var litt nervøs før oppgjøret. Jeg hadde blitt veldig skuffet hvis ordningen hadde blitt avviklet. Det er nok mange som setter noen ekstra fridager høyere enn litt ekstra penger, sier han.

Overrasket over størrelsen

Størrelsen på det generelle tillegget i årets oppgjør er han fornøyd med. Postansatte får et kronetillegg på minimum 8500 kroner, mens de som har lønnstrinn 52 og høyere får et prosenttillegg på to prosent.

– Jeg stemte ja ved uravstemningen. Selv om jeg gjerne skulle hatt mer penger, må man være litt realistisk. Jeg tror faktisk folk ble litt overrasket over at kronebeløpet ble så stort som det ble. Alt i alt var det et godt oppgjør, fastslår han.

Annonse
Annonse