JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Beklager overfor Kret og Nav

Adecco holder fast ved at bemanningsselskapet har hatt et møte med Jacek Kret 29. april hvor hans oppsigelse skal ha blitt drøftet. Polakken hevder det motsatte. Imens venter han fortsatt på dagpenger fra Nav.

Kret ble innkalt til et møte 5. mai, med lederen av Adeccos personalavdeling. Der ble han bedt om å undertegne på noe som het «Protokoll drøftelsesmøte», et møte som altså skal ha funnet sted 29. april.

Vegret seg til å ta oppdrag?

Papiret var skrevet på norsk. I det står det at polakken hadde vegret seg til å ta oppdrag utenfor Oslo. Og: «Derfor ble partene enige om å avslutte arbeidsforholdet med umiddelbar virkning fra 1. mai, og den ansatte fraskriver seg retten til oppsigelsestid på én måned.»

Jacek Kret skrev under, uten å ha forstått hva det dreide seg om, sier han til Magasinet for fagorganisertes papirutgave. Deretter fikk han problemer med Nav. I slutten av september ventet han fortsatt på dagpenger.

Møte på polsk

– Erling Kornkveen, forklar meg hvordan det er mulig å legge fram en protokoll fra et møte som én av partene fortsatt mener IKKE har funnet sted?

– Adecco Norge AS er et norsk selskap hvor arbeidsspråket både internt og hos kunder er norsk. Kret hadde møte med en ansatt hos oss som snakker polsk. Møtet ble gjennomført på polsk. Jeg har fått opplyst at protokollens innhold ble oversatt muntlig. Protokoll fra møtet er signert av Kret, påpeker Adeccos direktør for Bygg & Industri.

– Dersom Kret ikke forsto hva som sto på papiret, hadde han alle muligheter til å spørre om innholdet før han signerte. Dersom det stilles spørsmål om møtet har funnet sted, må vi forutsette at han kunne lese datoen (29.4.2010) ved siden av egen signatur. Jeg har fått opplyst at ordet protokoll er tilnærmet identisk både på norsk og polsk, svarer bemanningsselskapets direktør.

– Skyldes interne forhold

I et brev til Nav 3. september beklaget bemanningsselskapet «misforståelsen som skyldes interne forhold og kommunikasjonssvikt i Adecco» og «avkrefter at Jacek Kret har nektet å påta seg arbeid i vårt firma. Arbeidstakeren er ikke skyld i dette». Så ber Adecco Nav om å vurdere både Krets karantene og avslaget på dagpenger på nytt.

– Hva har du å si til det?

– Basert på foreliggende dokumentasjon hadde Kret sluttet i Adecco, og saken var avsluttet. Ved henvendelse fra Fellesforbundet i juni tok vi tak i saken og gjorde det vi mente var mulig for å avklare eventuelle misforståelser. Lønn i oppsigelsestiden ble også utbetalt uavhengig hva som var avtalt tidligere. Vi valgte også å hjelpe medarbeideren ovenfor Nav, selv om han på det tidspunktet hadde sluttet i Adecco, poengterer Adeccos Kornkveen.

Fortsatt uten dagpenger

I slutten av september gikk Jacek Kret fortsatt uten dagpenger, og det kan ta opp til 14 uker før Navs vedtak eventuelt blir omgjort, fikk Kret opplyst.

– Kret er kommet opp i denne situasjonen på grunn av Adecco. Hvordan stiller du deg til det?

– Vi beklager dersom vi har bidratt til at Kret urettmessig har fått avslag på dagpenger. Vi har som en stor arbeidsgiver løpende kontakt med Nav, og vi er også rammet av den lange behandlingstiden. Vi vil gi umiddelbar tilbakemelding dersom vi skulle få en henvendelse derfra i saken, lover Adecco-direktøren.

LES OGÅ: Ferdig med Adecco

Annonse
Annonse