JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tri Nguyen Dinh

På vei mot heltidskultur

Fagforbundet i Oslo ønsker større tempo i arbeidet med heltidskultur i Oslo kommune. Byråden er enig i at farten må bli høyere.
25.06.2019
14:16
25.06.2019 14:16

Stine Westrum i Fagforbundet etterlyser i Fri Fagbevegelse 21. juni et større tempo i arbeidet med heltidskultur i Oslo kommune. Bakgrunnen er et oppslag om de over 2.100 nye heltidsstillingene som er kommet på plass i kommunen siden 2015. Jeg er helt enig med Westrum i at vi må opp i høyere fart for å etablere en heltidskultur i Oslo kommune og er like utålmodig på flere resultater. Mange arbeidssteder, særlig på helse og omsorgsfeltet har store utfordringer med ufrivillig deltid. Mitt hovedpoeng er at vi på flere områder allerede merker fremgang. Det er en god nyhet for alle som engasjerer seg for at heltid skal være en rettighet, og deltid et valg fordi det viser at politiske grep virker. Bortforklaringer fra tidligere år om at dette kun er et lokalt lederansvar og lite politikerne kan gjøre noe med stemmer ikke. For å komme opp i fart stiller vi i år enda tøffe krav til kommunens etater, bydelene og virksomheter som det skal leveres på. Blant annet disse.

 ph

• Alle ledere i hele Oslo kommune skal innkalle medarbeidere på deltid for å ha en heltidssamtale for å kartlegge hvem som ønsker å jobbe heltid.

• Stillingsbrøker skal slås sammen for de som har flere kontrakter med Oslo kommune

• Nyopprettede stillinger skal brukes til å fylle opp stillingsbrøkene til eksisterende medarbeidere før nye stillinger lyses ut

• Alle nye stillinger som lyses ut skal som hovedregel utlyses som heltidsstillinger

• Alle skal fastsette mål og ha strategier og tiltak for å øke antallet heltidsansatte

• Private virksomheter som arbeider på oppdrag for Oslo kommune, må ha en heltidskultur og dokumentere dette (Oslo-modellen)

 

Det er viktig at lokale tillitsvalgte også bidrar til at disse bestillingene blir gjennomført. Byrådet har i tillegg satt ned et partssammensatt utvalg som skal foreslå og teste ut ulike grep som kan bidra til økt heltid. Av det som skal prøves ut fremover har vi ressurspool og ulike turnusordninger. Videre skal prosjektet sørge for tydeligere lederforankring gjennom bla kompetanseheving. Fagforbundet er en viktig pådriver som skal ha mye av æren for at heltidskultur er et eget satsningsområde i Oslo og vi er helt avhengige av direkte løypemeldinger om hvordan dette merkes i førstelinja. Byrådet forventer at ledere og alle deler av kommunen nå følger opp et nødvendig løft som skal sikre Oslo en ny kultur for heltid.

 

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
25.06.2019
14:16
25.06.2019 14:16