JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stortinget

«Ulikhet på speed»

Siden de inntok regjeringskontorene har Frp og Høyre gitt skattekutt for 26 milliarder kroner. Hvem sitter igjen med den største delen av kaken?
17.07.2019
11:37
17.07.2019 11:45

Det som gjør Norge til Norge er alle menneskene som bor her. Mennesker som hver dag gjør sitt beste for folk rundt seg. Som står opp, går på jobb, stiller opp i dugnad, tar kampen mot nettrollene, stiller opp i lokalsamfunnene sine og gjør sitt beste. Dessverre har vi en regjering bestående av Frp og Høyre som ikke gjør sitt beste for folk i Norge.

I Norge er vi stolte av at vi er et samfunn med små forskjeller mellom folk. Hvordan vi opp gjennom historien sammen har bygget et land hvor man har like muligheter uavhengig av bakgrunn. Vi har alltid klappet oss selv på skuldra og sagt at det ikke skal ha noe å si hvor mye penger foreldrene dine har på kontoen eller hvor lang utdanning familien din har fra før. Dessverre ser vi en utvikling hvor hvem du er og hvor du kommer fra får mer og mer å si. Forskjellene øker, og det er på grunn av politikken som styrer landet vårt.

Mange sier at Frp- og Høyre-regjeringen står passiv og ser på at forskjellene mellom folk blir større. Hadde det bare vært så vel. Utfordringen vår er at de fører en politikk som gir forskjeller på speed. Siden de inntok regjeringskontorene har Frp og Høyre gitt skattekutt for 26 milliarder kroner. Hvem sitter igjen med den største delen av kaken? De som har mest fra før. Halvparten av skattekuttene gikk til Norges 10 prosent rikeste. Samtidig opplever vanlige folk dyrere barnehage, 6 milliarder i økte avgifter og urettferdige kutt i velferden vår.

p

Heldigvis har vi lokale politikere som lytter, forstår og gjør så godt de kan med å løse utfordringene vi står i. Arbeiderparti-styrte kommuner og fylkesting jobber hver eneste dag for å forhindre forskjeller og stoppe Høyre-politikken fra regjeringskontorene. På stortinget har Arbeiderpartiet totalt fremmet 83 politiske forslag som ville fått ned forskjellene mellom folk. Om vi vil ha et samfunn med like muligheter, da har det noe å si hvem som styrer både i regjeringskontorene og i kommunene vi bor i.

Folk fortjener politikere som hver dag gjør sitt beste for dem, slik de hver dag gjør sitt beste for å få hverdagen til å gå rundt og for å gjøre sine lokalsamfunn så bra som mulig. Vi fortjener partier som aktivt bruker politikk for å minske forskjeller mellom folk. Ikke ei regjering som verken forstår problemene, eller lytter til de det gjelder. For det handler om noe så viktig som vår felles framtid.

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
17.07.2019
11:37
17.07.2019 11:45