JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Får ros fra LO og NHO

Næringsminister Trond Giske blir positivt mottatt både i LO og NHO.

– Trond Giske er en sterk politiker med gjennomslagskraft. Det trengs i næringspolitikken, sier LO-leder Roar Flåthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Flåthen mener at de nye statsrådene i regjeringen både har erfaring og kunnskap, samtidig som de bidrar til fornyelse.

– Dette er en sterk regjering, sier Flåthen.

– Det statlige eierskapet er ikke det enkleste å håndtere. Her trengs det er erfaren politiker, og det er Trond Giske. Nå trenger vi en statsråd som er tydelig på verdien av det statlige eierskapet, sier Flåthen.

Sosial dumping

LO-lederen mener det også er viktig å sette Innovasjon Norge, Enova og Eksportfinans i stand til å håndtere de bedriftene som fortsatt sliter med finanskrisen.

– Også den maritime politikken er viktig i en tid hvor vi ser at flere redere ønsker å flagge virksomheten hjem til Norge, sier Flåthen og viser til at LO har med næringsdepartementet å gjøre.

Flåthen mener videre at Hanne Bjurstrøm er et godt valg som arbeidsminister.

– Hun har erfaring fra arbeidsrett, og det lover bra ut fra LOs krav om bedre tiltak i kampen mot sosial dumping og en forlengelse av avtalen for inkluderende arbeidsliv, sier Flåthen.

Solid erfaring

NHO-sjef John G. Bernander ser fram til å samarbeide med Giske om bedre rammevilkår for norsk næringsliv.

– Giske er en erfaren politiker som både er synlig og viser stor gjennomføringsevne, sier Bernander.

NHO-sjefen er spesielt glad for at regjeringen nå får flere nye statsråder med lang og solid erfaring fra næringslivet, som Grete Faremo og Lisbeth Berg-Hansen.

Også Bernander mener det er viktig å få på plass en ny avtale om inkluderende arbeidsliv, samtidig som yrkesdeltakelsen holdes oppe.

– Da må vi gjøre det enklere for folk å komme seg inn i arbeidslivet, og ikke minst hindre at folk ramler ut, sier Bernander. (ANB)

Warning
Annonse
Annonse