JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Eieren ville heller legge ned enn å ha tariffavtale

De ansatte i barnehage vant fram: Beholder tariffavtalen etter seks uker streik

Etter å ha streiket i nesten seks uker, gikk barnehageeieren med på at de ansatte beholder tariffavtalen sin. Dermed er streiken over.
FIKK TARIFFAVTALE: De vant fram til slutt og fikk den tariffavtalen de har streiket for i snart seks uker.  Fra venstre: Barne- og ungdomsarbeider Ingrid Hangmark, leder av Fagforbundet Inderøy, Bente Pedersen og barne- og ungdomsarbeider Camilla Anshus.

FIKK TARIFFAVTALE: De vant fram til slutt og fikk den tariffavtalen de har streiket for i snart seks uker. Fra venstre: Barne- og ungdomsarbeider Ingrid Hangmark, leder av Fagforbundet Inderøy, Bente Pedersen og barne- og ungdomsarbeider Camilla Anshus.

Lena Knutli

tips@fagbladet.no

Etter tvungen mekling i tirsdag ble det klart at eieren av Elvebakken barnehage på Inderøy gikk med på å videreføre de ansattes tariffavtale. Dette var også målet som de ansatte har streiket i nesten seks uker for å oppnå.

– Jeg er veldig glad for at streiken er over og at ny avtale er inngått, sier Anne Green Nilsen i Fagforbundets politiske ledelse. Hun har vært ledelsens representant i meklingen.

Eier vil heller legge ned barnehage enn å ha tariffavtale

– De streikende skal ha ros for at de tok kampen for tariffavtalen. Et organisert arbeidsliv, hvor alle har tariffavtaler er det som skal til for å sikre den norske modellen, hindre sosial dumping og sikre ansatte de rettighetenede har krav på, sier hun på Fagforbundets nettside.

Regjeringspartiene og KrF er enige om ny barnehagenorm

Warning
Annonse
Annonse