JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Friskmeldt og klar for valgkamp

Samferdselsminister og Sp-leder Liv Signe Navarsete gyver løs på valgkampen etter å ha vært satt ut av spill i tre uker.

Legene fryktet angina da Liv Signe Navarsete kom med sterke smerter i brystet etter 17. mai-helgen.

Smertene hadde tiltatt etter at de først dukket opp i påsken.

Ingen fare for hjertet

Men etter en uke med status som akuttpasient, kunne legene på Haukeland universitetssjukehus avblåse hjertefaren og konstatere at smertene skyldtes betennelse i en del av brystveggen.

– Det skyldtes verken arbeidspress eller stress, men er noe som alle kan få. Jeg går fortsatt på betennelsesdempende medisiner, men skal trappe ned og slutte med dem snart, sier Navarsete til NTB.

Mandag morgen var hun tilbake på jobb i Samferdselsdepartementet og ble tatt i mot av kollegene med klemmer og blomsterbuketter.

Navarsete er forsiktig med å komme med uttalelser og signaler om aktuelle politiske saker, og sier den kommende valgkampen blir blant hennes viktigste arbeidsoppgaver framover.

– Fortsatt rødgrønn regjering er viktig, men vi skal vise folk at Senterpartiet også er viktig for næringsutvikling i hele landet, bosetning, samferdsel og ikke minst å holde Norge utenfor EU, sier hun.

Bekymret etter EU-valg

Det er fortsatt lenge til valget, og om de rødgrønne skulle klare å beholde flertallet for fire nye år, skal det likevel forhandles om regjeringsplattform. Likevel er én sak avklart før den i det hele tatt kommer på bordet.

– Senterpartiet sitter ikke i en regjering som forbereder EU-medlemskap, sier Navarsete til NTB.

Foranledningen er bekymring for demokratiets levekår i EU etter den historisk svake deltakelsen på 46 prosent i valget til EU-parlamentet. Valgresultatet ga vind i seilene for høyresiden i Europa, men mer opptatt er Navarsete av at mange ytterliggående partier ser ut til å få fotfeste i EU-parlamentet.

– Slik det politiske landsskapet i Norge er i dag, hvor vi vet at Arbeiderpartiet og Høyre er for medlemskap og hvor Fremskrittspartiet og Venstre sannsynligvis vil falle ned på et ja, er et rødgrønt alternativ den eneste garantisten for at Norge fortsetter utenfor, sier Navarsete

– Vi skal fortsette å ha en aktiv europapolitikk, og delta i et europeisk samarbeid, men det skal ikke skje som medlemmer av EU, legger hun til. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse