JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Korona-krisa:

Hovedverneombud Einar Osnes i Oslo: − Viktig at skoleledere følger opp de ansatte nå

– Nå som flertallet av lærere og andre ansatte i skolen jobber hjemmefra, er det viktig at deres ledere holder god kontakt med dem, sier hovedverneombud Einar Osnes i Utdanningsetaten i Oslo.
JOBBER HJEMMEFRA: Også hovedverneombud Einar Osnes i Utdanningsetaten i Oslo jobber nå hjemmefra, og han er tilgjengelig for verneombud og lærere som trenger råd og hjelp.

JOBBER HJEMMEFRA: Også hovedverneombud Einar Osnes i Utdanningsetaten i Oslo jobber nå hjemmefra, og han er tilgjengelig for verneombud og lærere som trenger råd og hjelp.

Mimsy Møller/Samfoto

sidsel@lomedia.no

Regjeringen har bestemt at alle landets skoler og barnehager skal være stengt fra 12. mars til 26. mars på grunn av korona-krisa. Perioden kan bli forlenget. De fleste lærerne jobber nå hjemmefra med å undervise via nett. Det er krevende tider for både skoleledere, lærere og andre ansatte.

Han har disse rådene til skoleansatte:

− Ansatte som jobber hjemmefra lever under ulike forhold. Noen bor aleine. Når det gjelder sykemeldinger, er det viktig at lederne holder jevnlig kontakt med de ansatte for å kjenne tilknytningen til arbeidsplassen. Det er like viktig nå. Det er ikke bra hvis det nå går to eller tre uker før ledere tar kontakt personlig med lærere eller andre ansatte nå. Det skaper trygghet. Ta gjerne en telefon, sier Einar Osnes.

Er tilgjengelig på hjemmekontor

Hovedverneombud Einar Osnes i Utdanningsetaten i Oslo har selv hjemmekontor om dagen, men er tilgjengelig for verneombud og skoleansatte som trenger råd og hjelp. I det daglige samarbeider han tett med verneombudene på de rundt 180 skolene i Oslo.

− Vi har gode fjernarbeidsløsninger, sier Einar Osnes, som har vært hovedverneombud siden 2006. Han har bakgrunn som realfagslærer ved tidligere Sogn videregående skole.

− Får du mange henvendelser fra verneombud og ansatte ved skolene nå om dagen?

− Veldig lite. Det var litt usikkerhet helt i starten. Jeg har hatt kontakt med kanskje fem prosent av verneombudene. Det har vært noen spørsmål rundt hvordan undervisninga nå skal organiseres, avholding av møter, hvem som skal og ikke skal ha hjemmekontor, men ikke direkte om selve undervisninga, sier han.

Ulike utfordringer for ansatte

Einar Osnes understreker at han er hovedverneombud for alle ansatte i Oslo-skolen, skoleledere så vel som lærere, renholdere, assistenter, vaktmestere og kontorpersonalet.

− Nå ligger det svar på mye om hvordan man skal te seg på skolens intranett, som alle bør følge med på, sier Einar Osnes.

Hans oppgave er å påse at ansattes sikkerhet, helse og velferd blir ivaretatt i tråd med arbeidsmiljølovens bestemmelser.

Ved brudd på arbeidsmiljølovens bestemmelser har han rett til å kreve stans i det faglige arbeidet.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse