JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidstid for lærere

Nå har Skolenes landsforbund rett til å forhandle i Osloskolen

Alle SL-klubber i Oslo kan i år kreve å delta i forhandlinger om lærernes arbeidstidsavtale på den enkelte skole.
I fjorårets hovedoppgjør fikk SL gjennomslaget som gir tillitsvalgte rett til å forhandle om lærernes arbeidstid. – Det er viktig å bruke denne retten, sier fylkesleder Roger Vinje i Oslo fylkeslag av Skolenes landsforbund.

I fjorårets hovedoppgjør fikk SL gjennomslaget som gir tillitsvalgte rett til å forhandle om lærernes arbeidstid. – Det er viktig å bruke denne retten, sier fylkesleder Roger Vinje i Oslo fylkeslag av Skolenes landsforbund.

Sidsel Valum

sidsel@lomedia.no

– Det er viktig å bruke denne retten til å sitte ved bordet når det skal forhandles om arbeidstidsavtalen, og til å være med på å signere den, er oppfordringen fra fylkesleder Roger Vinje i Oslo fylkeslag av Skolenes landsforbund.

Han understreker at det er en forutsetning at SL har en aktiv klubb som består av minimum to medlemmer, hvorav en må være lærer, for å få delta i forhandlingene om arbeidstidsavtalen med arbeidsgiver på den enkelte skole.

Fristen for forhandlingene i Osloskolen er 1. april.

Et gjennombrudd i fjorårets hovedoppgjør

Det har i årevis vært en verkebyll for SL og også Norsk Lektorlag at et forbund ifølge en bestemmelse i Oslo kommune må ha over 17,5 prosent av medlemmene for å ha rett til å forhandle om særavtaler, som lærernes arbeidstidsavtale.

I fjorårets hovedoppgjør fikk SL, sammen med Lektorlaget, Fagforbundet, Creo og flere andre forbund som har lærere som medlemmer, gjennomslag for en tilslutningsavtale til hovedtariffavtalen i Oslo kommune («Særbestemmelse mellom Oslo kommune og Utdanningsforbundet» i del C, Dokument 25) som gir tillitsvalgte rett til å forhandle om lærernes arbeidstid.

Et viktig framskritt for SL

Fylkesleder Roger Vinje slår fast at det skjedde et gjennombrudd i den gamle kampsaken for SL i fjor, men at målet ikke er nådd ennå.

– Vi skal kjempe videre for å bli part i avtalen. I dag er det en avtale Utdanningsforbundet eier. Det blir et krav fra SL ved hovedoppgjøret i 2024, sier fylkeslederen.

Er du tillitsvalgt i SL? Disse kursene kan du melde deg på i 2023

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse