JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Kart over dødsulykker sør for Dovre i 2017 fram til 1. august

Kart over dødsulykker sør for Dovre i 2017 fram til 1. august

Torgny Hasås

Færre dødsfall i arbeidslivet – 14 døde de først syv månedene i år

Antallet drepte i arbeidslivet fortsetter å gå ned. Utlendinger er fortsatt overrepresentert blant de drepte.07.08.2017
13:24
08.08.2017 10:38

torgny@lomedia.no

De første syv månedene i år ble 14 personer drept i arbeidslivet viser tall frifagbevegelse.no har fått fra Arbeidstilsynet og oppslag i media. I 2016 var det 14 dødsfall i tilsvarende periode, og den positive nedadgående trenden fra i fjor fortsetter.

Fortsatt er utenlandske arbeidstakere overrepresentert blant de omkomne, av de 14 som mistet livet var seks utenlandske statsborgere. I 2014 var 13 av de 43 som omkom utenlandske arbeidstakere. I 2015 var 11 av 31 utenlandske. I fjor var ti av 25 omkomne utenlandske arbeidstakere.

Det mest oppsiktsvekkende er at det ikke er registrert noen dødsfall i landbruket så langt i år. Landbruket pleier å være godt representert blant dødsfall på jobben.

Her kan du se kart over arbeidsskadedødsfallene så langt i 2017

Arbeidstilsynet har så langt i år bare registrert tolv dødsfall. Det kommer av at de ikke registrer dødsfall til sjøs, så ulykken i Barentshavet 12. juli er ikke med i deres oversikt. Når det gjelder tallene for 2016, er ikke helikopterulykken på Turøy 29. april med. I den ulykken omkom det 13 personer.

Her er oversikt over arbeidsulykken med dødelig utgang så langt i 2017:

Mistet livet da kornsekker raste

65 år gammel Birger Weydahl fra Kråkstad omkom da han fikk flere 500 kilo tunge kornsekker over seg.

Ulykken skjedde 13. februar på Felleskjøpets lager på Holstad i Ås kommune i Akershus.

Den omkomne var ifølge Østlandets blad i gang med å kjøre ut og stable kornsekker. Stabelen ble ustabil og fem-seks sekker raste ut og et par av sekkene kom over Weydahl som omkom.

Drept med gravemaskin over seg

Onsdag 22. februar ble Svein Haugom (64) drept. Han arbeidet i en kabelgrøft i forbindelse med legging av fiberkabel til et bolighus i Skriverskogen i Kongsvinger. Haugom var i grøfta da gravemaskinen som grov grøfta skled og kom over Haugum.

Ulykken skjedde ved 8.30-tiden.

Kom i klem under lastebil

En 37 år gammel ungarsk statsborger omkom 29. mars. Han arbeidet på en lastebil tilhørende frimaet han var ansatt i, da ulykken skjedde. Arbeidet skjedde i Hallingdal Lastebilservice' lokaler på Gol. Mannen kom i klem under lastebilen. Han var aleine i lokalet da ulykken skjedde.

Ulykka skjedde litt før kl. 16.00.

Etter arbeidsmiljøloven har antall drepte i arbeidslivet gått ned

Omkom med en stålbjelke over seg

En østeuropeisk arbeider omkom fredag 21. april rett før kl. 15.00. Under montasje av takkonstruksjoner hos Hydros nye pilotprosjekt på Karmøy fikk han en stålbjelke over seg.

Den omkomne er i 40 åra.

Mannen var ansatt hos Ruukki Construction en underentreprenør til Veidekke. Ruuki Construction er et finsk konsern.

TV-montør ble drept da han falt fra stige

27. april døde TV-montør Pål Skoglund (59) fra Skiptvedt. Han sto på en stige og skulle skifte en parabolantenne da han falt. Ulykken skjedde i Idrettsveien på Skiptvedt og det var ingen vitner til ulykken.

Skoglund jobbet uten sikring, og ble funnet med en skiftenøkkel ved siden av seg, melder Smaalenes avis.

Rørlegger klemt i hjel

Den 55 år gamle rørleggeren Geir Aage Hassel fra Hitra omkom i en arbeidsulykke hos Storvask i Fossegrenda i Trondheim torsdag 4. mai.

Politiet fikk melding om ulykken 08.08. Klokka 08.16 meldte helsepersonellet at Hassel var død.

Rørleggeren skal ha kommet i klem mens han holdt på med vedlikeholdsarbeid på gassrør i vaskeriet.

Hassel var ansatt i rørleggerfirmaet Hagnes VVS hvor han også var styreleder. Han var kjent som en dyktig fagmann og ekspert på gassrør.

Drept av løs gravemaskinskuffe

En 59 år gammel svensk mann ble drept 16. mai da en skuffe falt fra en gravemaskin. Ulykken skjedde fire kilometer inne i Ryfast-tunnellen mellom Solbakk og Hundvåg nærmest Strand.

Nødetatene fikk melding om ulykken 9.30.

Mannen jobbet for det svenske firmaet VSM en underentreprenør til hovedentreprenøren Marti lav Solbakk. Dette er en av seks entrepriser i Ryfast-prosjektet.

VSM har også tidligere vært involvert i en arbeidsulykke. I 2016 fikk en 29-åring en 500 kilo tung komprimator over begge beina.

Falt 20 meter og døde

En bulgarsk statsborger omkom 31. mai på Myklebust verft på Gursken i Sande kommune i Møre og Romsdal.

Ulykken skjedd kl. 22.45. Han arbeidet med utvendig vask og klargjøring av en båt, da han falt 20 meter. Det var klart at mannen var ankommet allerede før ambulansen ankom verftet.

Falt åtte meter

Det var 46 år gamle Peter Janosik fra Slovakia døde etter at han falt mellom åtte og ti meter under arbeidet på Ikeas nye varehus på Leangen utenfor Trondheim.

Ulykken skjedde torsdag 8. juni

Janosik deltok i arbeidet med å montere reolsystemer i det nye lageret, og døde av hodeskadene han pådro seg i fallet.

Peter Janosik var ansatt i det slovenske monteringsfirmaet Axes S.R.O.

Færrest arbeidsulykker siden 1970

Omkom da dumper veltet

Den 22 år gamle Stig Atle Øgreid omkom da han kom i klem under dumperen han kjørte. Da dumperen veltet falt Øgreid ut og kom under den.

Ulykken skjedd på formiddagen 28.juni. Øgreid ble fraktet til Stavanger universitetssykehus. Der ble han erklært død klokka 16.45.

Arbeidet skjedd under bygging av et nytt boligfelt i Sofie Steinnes veg på Klepp.

Arbeidsulykke på fiskebåt

Den 36 år gamle Evgeny Doronin mistet livet ombord på fiskebåten «Fugløyfjord» fra Tromsø onsdag 12. juli.

Doronin var russisk statsborger og bosatt i Lyngen. Han kom i klem med en vinsj under arbeid på dekk. En kollega som jobbet sammen med ham kom straks til og fikk startet livredning, men livet sto ikke til å redde.

Avdøde ble først fraktet til Longyearbyen

Den omkomne var fra Kholmogory, utenfor Arkangelsk, og ble begravd der.

Kart over arbeidsulykker i 2016

Dekk eksploderte

Kristian Moen Skjøtt (29) fra Re utenfor Tønsberg døde i en arbeidsulykke ved Langangen fredag 14.juli.

Ulykken skjedde i Rocks of Norways anlegg i Langangen da Skjøtt skulle fylle luft i et dekk på en truck. Dekket eksploderte og drepte Skjøtt.

Politiet fikk melding om ulykken ved 15.30-tida.

Mann over bord utenfor Helgeland

En russisk statsborger ble savnet fra et kypriotisk skip utenfor Helgeland fredag 14. juli.

Antagelig har mannen falt over bord natt til fredag mellom 23.30 8.30. over bord fra kypriotisk tankskip utenfor Helgeland, melder NTB. Mannskapet på båten oppdaget at en mann var savnet fredag morgen.

Sommervikar drept med kniv

Den 17 år gamle Marie Skurdal ble drept med kniv mens hun var på jobb som sommervikar på Coop Obs på Sørlandssenteret.

En kunde i butikken ble også hardt skadet av den 15 år gamle jenta som drepte Skurdal.

Drapet skjedde onsdag 26. juli. Politiet mottok de første meldingene om drapet kl. 17.31

Saken ble oppdatert tirsdag 8.august etter at den først ble publsiert mandag 7.august med bare 13 omkomne. I løpet av kvelden ble vi gjort oppmerksom på ulykken på det kypriotiske tankskipet 14. juli.

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
07.08.2017
13:24
08.08.2017 10:38Mest lest

Tre år er den vanlige maksperioden for arbeidsavklaringspenger den Høyre-ledede regjeringa innførte i 2018. (Illustrasjonsfoto)

Tre år er den vanlige maksperioden for arbeidsavklaringspenger den Høyre-ledede regjeringa innførte i 2018. (Illustrasjonsfoto)

Colourbox.com

Flere tusen kan miste AAP-støtten neste uke. Se hvem som rammes

 Vestøy Transport AS meldte nylig endring av forretningsadresse til denne privatboligen i Tana. Tidligere ble bedriften drevet gjennom en "virtuell adresse" hos regnskapsbyrået Norus Regnskap AS i Oslo.

Vestøy Transport AS meldte nylig endring av forretningsadresse til denne privatboligen i Tana. Tidligere ble bedriften drevet gjennom en "virtuell adresse" hos regnskapsbyrået Norus Regnskap AS i Oslo.

Privat

Dette er basen til en «norsk» transportbedrift med 20 ansatte

LIKT FOR ALLE: Terje Olsson, styreleder i LOfavør, krever at Elkjøp behandler sine ansatte likt, uavhengig om de er omfattet av tariffavtale eller ei. HK-leder Christopher Beckham (t.h.) er glad for støtten fra LO.

LIKT FOR ALLE: Terje Olsson, styreleder i LOfavør, krever at Elkjøp behandler sine ansatte likt, uavhengig om de er omfattet av tariffavtale eller ei. HK-leder Christopher Beckham (t.h.) er glad for støtten fra LO.

Brian Cliff Olguin

LO sier opp avtale med Elkjøp verdt 30 millioner: – De må endre holdning og bonusordning

Mannen kom seg ikke til Tromsø på grunn av dårlig vær. «Kågtind II» dro på fiske utem ham. Nå må rederiet Nergård Havfiske betale fiskeren for turen.

Mannen kom seg ikke til Tromsø på grunn av dårlig vær. «Kågtind II» dro på fiske utem ham. Nå må rederiet Nergård Havfiske betale fiskeren for turen.

Geir Vinnes/MarineTraffic.com

Fisker ble forlatt på kaia og mista 230.000 i lønn da flyet hans ble kansellert

KOMMENTERER SAKEN: Nav-direktør Hans Christian Holte beklager Navs språkbruk overfor syke Geir: – Slike formuleringer er noe av det som forteller meg at denne saken kunne vært håndtert annerledes.

KOMMENTERER SAKEN: Nav-direktør Hans Christian Holte beklager Navs språkbruk overfor syke Geir: – Slike formuleringer er noe av det som forteller meg at denne saken kunne vært håndtert annerledes.

Jan Richard Kjelstrup / ASD. Innfelt: Skjermdump av frifagbevegelse.no

Hva gikk galt da Geir ble mistrodd? Nå vil Nav-sjefen finne svar

BEVISST MISFORSTÅTT?: Abid Raja mener man her med vitende og vilje ønsker å misforstå ham. Den avtroppende likestillingsministeren mener det er leit at noen ønsker et debattklima hvor de som deltar må være pinlig nøyaktige i alle ordvalg i alle settinger.

BEVISST MISFORSTÅTT?: Abid Raja mener man her med vitende og vilje ønsker å misforstå ham. Den avtroppende likestillingsministeren mener det er leit at noen ønsker et debattklima hvor de som deltar må være pinlig nøyaktige i alle ordvalg i alle settinger.

Jan-Erik Østlie. Innfelt: privat

Rajas ordvalg skaper kraftige reaksjoner: – Helt hårreisende

VURDERES: Jysk har plassert ut iPader i butikkene for at kundens skal evaluere de ansatte. (Illustrasjonsfoto)

VURDERES: Jysk har plassert ut iPader i butikkene for at kundens skal evaluere de ansatte. (Illustrasjonsfoto)

pressefoto jysk

Jysk-ansatte føler seg presset til å skaffe kundevurderinger. Se hva ledelsen svarer

MER PRIVATISERING: EUs jernbanepakke fire innebærer blant annet obligatorisk bruk av konkurranse ved tildeling av kontrakter om persontransport med jernbane.

MER PRIVATISERING: EUs jernbanepakke fire innebærer blant annet obligatorisk bruk av konkurranse ved tildeling av kontrakter om persontransport med jernbane.

Tormod Ytrehus

I dag blir EUs jernbanepakke 4 en del av norsk lov: – Regjeringen gir blaffen i at de nettopp har tapt

SÅRBARHET: – Vi møter mennesker i en sårbar livssituasjon og gjør så godt vi kan innenfor regelverket som politikerne har bestemt, sier Elisabeth Steen.

SÅRBARHET: – Vi møter mennesker i en sårbar livssituasjon og gjør så godt vi kan innenfor regelverket som politikerne har bestemt, sier Elisabeth Steen.

Merete Jansen

Nav-drapet rystet tillitsvalgte Elisabeth: Her er hennes melding til engstelige ansatte

Ansatte i pleie- og omsorgstjenesten har mer kvelds- og nattarbeid enn andre yrkesgrupper, ifølge arbeidslivsbarometeret til YS.

Ansatte i pleie- og omsorgstjenesten har mer kvelds- og nattarbeid enn andre yrkesgrupper, ifølge arbeidslivsbarometeret til YS.

Tri Nguyen Dinh

Vi jobber mer kveld, natt og helg enn før. Disse bransjene skiller seg ut

Kroppen og arbeidslivet:

TILBUDENE BORTE: Etter 2014 har de aller fleste programmene for innsatte blitt kuttet. Ole Martin Aanensen mener det er dårlig økonomisk prioritering. Innsatte trenger hjelp til endring.

TILBUDENE BORTE: Etter 2014 har de aller fleste programmene for innsatte blitt kuttet. Ole Martin Aanensen mener det er dårlig økonomisk prioritering. Innsatte trenger hjelp til endring.

Sissel M. Rasmussen

Ole Martin kan aldri ta fri på vakt i fengselet: – Det er den konstante årvåkenheten som sliter mest

BEMANNINGSBYRÅ: – Bemanningsbyrået har ødelagt livet mitt, sier Rafal Janeczeks om tiden som ansatt i Kranfører AS. Han håper arbeidsinnvandrere skal slippe å oppleve det samme som ham.

BEMANNINGSBYRÅ: – Bemanningsbyrået har ødelagt livet mitt, sier Rafal Janeczeks om tiden som ansatt i Kranfører AS. Han håper arbeidsinnvandrere skal slippe å oppleve det samme som ham.

Håvard Sæbø

Kranfører Rafals historie ryster politikere. Dette vil de gjøre med bemanningsbyråene

Dabar galite skaityti „FriFagbevegelse“ straipsnius lietuvių, lenkų ir anglų kalbomis.

Dabar galite skaityti „FriFagbevegelse“ straipsnius lietuvių, lenkų ir anglų kalbomis.

Martin Guttormsen Slørdal

Nuo šiol naujienas apie darbuotojų gyvenimą Norvegijoje galite skaityti ir lietuviškai

Debatt

Ola Elvestuen konstruerer problemer som ikke fins, for deretter å påstå at EUs fjerde jernbanepakke kan «løse» dem for oss, skriver Grethe Thorsen.

Ola Elvestuen konstruerer problemer som ikke fins, for deretter å påstå at EUs fjerde jernbanepakke kan «løse» dem for oss, skriver Grethe Thorsen.

Leif Martin Kirknes

«Elvestuens grenseløse avsporingsforsøk»

Mannen var ansatt som boresjef på riggen Scarabeo 8 da han mistet beinet etter en motorsykkelulykke.

Mannen var ansatt som boresjef på riggen Scarabeo 8 da han mistet beinet etter en motorsykkelulykke.

Arkivfoto: Saipem

Etter at oljearbeideren fikk benprotese, startet konflikten. Nå får han 3,2 millioner i erstatning

Kommentar

Statsministerens kontor, med Erna Solberg i spissen, har et medansvar i Ropstad-saken, skriver ANB-redaktør Kjell Werner.

Statsministerens kontor, med Erna Solberg i spissen, har et medansvar i Ropstad-saken, skriver ANB-redaktør Kjell Werner.

Jan-Erik Østlie

«Det tar seg ikke pent ut når Erna Solberg toer sine hender i Ropstad-saken»

Kroppen og arbeidslivet:

PÅ TUPPA: Er det trangt om plassen, må Andreas Tharaldsen løfte brettet høyt – på fingertuppene.

PÅ TUPPA: Er det trangt om plassen, må Andreas Tharaldsen løfte brettet høyt – på fingertuppene.

Sissel M. Rasmussen

Andreas er redd for å bli bitter og angre på yrkesvalget

Stine Blegeberg ble utsatt for fem alvorlige episoder da hun jobbet på barnevernsinstitusjon. Nå har Trygderetten godkjent at disse har gitt henne Posttraumatisk stresslidelse

Stine Blegeberg ble utsatt for fem alvorlige episoder da hun jobbet på barnevernsinstitusjon. Nå har Trygderetten godkjent at disse har gitt henne Posttraumatisk stresslidelse

Anne Myklebust Odland

Stine ble psykisk syk etter vold på jobben. Nå har hun vunnet en viktig seier i Trygderetten

Kommentar

Arkivfoto. Illustrasjonsfoto.

Arkivfoto. Illustrasjonsfoto.

Tormod Ytrehus

«Ingen skal måtte tåle å frykte for livet mens de gjør jobben sin»

MAGISK ETTER SEIER: Evelyn Brunvold, Ylva Leimane, Åse Silde og Vasso Nanopouloy på Kleppestø sykehjem.

MAGISK ETTER SEIER: Evelyn Brunvold, Ylva Leimane, Åse Silde og Vasso Nanopouloy på Kleppestø sykehjem.

Eivind Senneset

75 renholdere jagde anbudsspøkelset på dør for tredje gang: – Det var helt magisk


Flere saker