Lønnsoppgjøret 2023
Begynnerlønna har bikka over en halv million på grossistlageret
Årets lønnsoppgjør mellom Virke og LO sender begynnerlønna for ansatte til over 500.000 kroner i året.
Minstelønna starter nå på drøyt 500.000 kroner i grossistbedrifter organisert i Virke. De som går to- eller tre-skiftsordning har henholdsvis 20- og 30 prosent på toppen av det.
Roy Ervin Solstad
roy@lomedia.no
Etter at LO og NHO trengte fire dager med streik før de ble enige, har årets lønnsforhandlinger fortsatt mellom LO og de andre hovedorganisasjonene.
Den 9. mai signerte Virke og LO sin del. Den gir 7,50 kroner timen i generelt tillegg, pluss tre kroner ekstra i begynnerlønn.
For ansatte på grossistlager betyr det at den nye begynnerlønna øker til 256,72 kroner timen. Det betyr at selv uten skifttillegg, overtid eller andre tillegg, så bikker årslønna akkurat en halv million kroner.
De som jobber på en bedrift med to-skiftssystem (dag- og kveldsskift) får som før et tillegg på 20 prosent på samtlige timer de jobber.
På bedrifter med tre-skiftssystem (dag-, kveld- og nattskift) får 30 prosent tillegg.
Det betyr at en ufaglært lageransatt i bedrifter med to- eller treskiftsordning vil ha en årslønn på mellom 600.000 og 650.000 kroner.
Lønn og prisvekst: Prishoppet kan spise opp årets lønnsøkning
Tina Sjue, klubbleder for de lageransatte på Ahlsell ved Gardermoen, har nettopp vært på samling for tillitsvalgte innenfor grossistsektoren i Fellesforbundet.
Der var stemningen god etter at tallene kom på bordet.
– Det virker som folk er fornøyd med oppgjøret. Vi fikk også bekreftet fra Virke som besøkte oss på grossistsamlingen, at det kan være mulig å få ut ting i de lokale forhandlingene også, sier hun.
Klubbleder for Fellesforbundets medlemmer på Ahlsell sitt grossistlager ved Gardermoen, Tina Sjue, er fornøyd med årets mellomoppgjør.
Håvard Sæbø
Akkurat det ble godt mottatt på grossistsamlingen, siden det er en generell oppfatning om at mange sliter i de lokale forhandlingene.
– Selv om de lokale forhandlingene har gått bra både for min klubb og en del andre, så er det ikke slik for alle. Det er ikke alle som får ut det vi mener det er grunnlag for på bakgrunn av hvor godt bedriftene gjør det, påpeker hun.
Sykkelbudene i Foodora fikk for øvrig 5,2 prosent økning på sine betalingssatser.
Dette er en sak fra
Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell og restaurant.