Lønnsoppgjøret 2021
Brudd i forhandlingene for ansatte i riggnæringen: – Aksepterte ikke 21.000 i lønnsøkning
Norsk Rederiforbund og arbeidsgiverorganisasjonene må møte hos Riksmekleren etter at de torsdag ettermiddag brøyt forhandlingene i lønnsoppgjøret.
NY LØNN: Det forhandles om ny lønn for ansatte på flyttbare innretninger og plattformboring på oermanente innretninger. Oppgjøret omfatter blant annet ansatte på Saipems rigg Scareabeo 8 (bildet).
Saipem
tonje@lomedia.no
Rederiforbundet sier at Industri Energi, SAFE og DSO ikke aksepterte rammen som ble satt av frontfaget.
– Vi registrer med skuffelse at nivået som for øvrig er akseptert i Norge, ikke er tilstrekkelig i vårt tariffområde på sokkelen, sier forhandlingsleder Jakob Korsgaard for Norsk Rederiforbund.
Forhandlingsutvalget i Norges Rederiforbund ga tilbud om et generelt tillegg på 21 000 kroner i året, som de mener "minst er på nivå med frontfaget på 2,7 prosent". Det ble ikke akseptert av de tre forbundene Industri Energi, SAFE og De samarbeidende organisasjoner (DSO).
Lønnsoppgjøret: LO og NHO er enige om årets lønnstillegg. Dette ble resultatet
En bransje som går godt
Lønnsforhandlingene gjelder for ansatte på overenskomst for flyttbare innretninger og plattformboring på permanent plasserte innretninger på norsk sokkel.
Flyteriggavtalen omfatter over 4500 Industri Energi-medlemmer som jobber i selskaper som Maersk Drilling, Transocean, Odfjell Drilling, Seadrill, Dolphin Drilling, Saipem, Rowan/Valaris, KCA Modu, Archer, Teekay, Sodexo, ESS, 4service offshore med flere.
– Partene sto for langt fra hverandre, så vi så oss nødt til å bryte forhandlingene nå, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi i en pressemelding.
Han leder forhandlingene på vegne av Industri Energi og har deltatt under forhandlingene i Oslo de siste to dagene.
– Riggbransjen går godt og vi forventer at våre medlemmer får sin del av verdiskapingen. Samtidig må bransjen tilby et lønnsnivå som gjør at den er attraktiv, sier forbundsleder Frode Alfheim
Mye lest: Dette er den nye lønna til oljearbeiderne
Dette skjer videre
Forhandlingene går nå til mekling. Ifølge rederiforbundet vil det skje medio juni. Blir ikke partene enig i meklingen, kan det bli streik på sokkelen.
I år er det mellomoppgjør, der det bare forhandles om lønnsregulering.
– Våre krav er i tråd med resultatet fra våre forhandlinger på sokkeloverenskomsten med Norsk olje og gass, sier Alfheim.