JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2022

Møbelsnekkere, rammemakere og skiprodusenter forhandler om ny lønn

Norges møbelindustri er ettertraktet og eksporten øker. Ansatte i industrien vil ha konkurransedyktig lønn for jobben de legger ned.
SYKKYLVEN: Over 1000 ansatte i møbel- og trevareindustrien får ny lønn og arbeidsvilkår etter dagens tarifforhandlinger. Det gjelder blant annet for de ansatte ved Ekornes i Sykkylven, hvor Waldemar Rokczy (t.v.) og Piotr Nawrocki jobber.

SYKKYLVEN: Over 1000 ansatte i møbel- og trevareindustrien får ny lønn og arbeidsvilkår etter dagens tarifforhandlinger. Det gjelder blant annet for de ansatte ved Ekornes i Sykkylven, hvor Waldemar Rokczy (t.v.) og Piotr Nawrocki jobber.

Arkivfoto: Jan-Erik Østlie

petter@lomedia.no

Industri Energi og Norsk Industri forhandler nå om ny tariffavtale for de ansatte i møbel- og trevareindustrien.

– Det er et mål å øke kjøpekraften for medlemmene samt heve minstelønnsnivået for bransjen og fagtilleggene, sier Asle Reime fra forbundsstyret.

Reime leder dagens forhandlinger for Industri Energi.

Blir ikke partene enige innen midnatt, vil forhandlingene gå videre til mekling hos Riksmekleren.

Viktig med konkurransedyktig lønn for å få kompetanse

Tariffavtalen for møbel- og trevareindustrien gjelder for 1293 Industri Energi-medlemmer.

De er møbelsnekkere og ansatte i møbelbedrifter som Ekornes og Hilding. Ansatte innen interiør- og trevarebransjene, som rammemakere. I tillegg gjelder den for ski- og skistaveprodusenter, som Madshus.

Etterspørselen etter Stressless har gått gjennom taket: – Vi har ansatt 260 nye arbeidstakere det siste året

Det er lange tradisjoner i norsk møbelindustri. Den er anerkjent verden rundt for design og kvalitet, og eksporten til alle verdensdeler øker, ifølge forbundet.

– Produksjonen øker, det går godt med bedriftene og flere av de ansetter nye medarbeider, forteller Reime, og legger til:

– Vi er opptatt av at de ansatte skal få igjen når det går bra og at det skapes konkurransedyktig lønn som tiltrekker den kompetansen industrien trenger for å utvikles.

Det er hovedoppgjør i år, og alle bestemmelser i avtalen kan forhandles om. Reime påpeker også at det betyr streikerett for arbeidstakerne, hvis de ikke blir enige.

Ved forrige hovedoppgjør i 2020 ble minstelønna på tariffavtalen for møbel- og trevareindustrien økt til 173 kroner timen for de uten fagbrev.

Siden det er en minstelønnsavtale, innebærer det også lokale forhandlinger etter en enighet sentralt.

Norsk Industri ønsker ikke uttale seg i forkant av forhandlingene, skriver kommunikasjonssjef Cathrine Eidal i en epost.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse