JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sokkelavtalene:

Nå mekles det om lønna for 7.000 ansatte i oljebransjen

I dag møter Industri Energi og Norsk olje og gass hos Riksmekleren for å mekle om avtalene for operatør, boring og forpleining.
RIKSMEKLING: Partene mekler om avtalene for omtrent 7000 ansatte i oljebransjen.

RIKSMEKLING: Partene mekler om avtalene for omtrent 7000 ansatte i oljebransjen.

Arkivfoto: Roar Lindefjeld og Bo B. Randulff/ Equinor

petter@lomedia.no

Partene har mekling fra 28.–29. september hos Riksmekleren i Stavanger, med frist ved midnatt 29. september. Dersom de ikke blir enige, blir det streik på sokkelen.

– Vi forventer et oppgjør i tråd med frontfaget, inkludert tekniske krav som er viktige for våre medlemmer, sier Lill-Heidi Bakkerud, nestleder i Industri Energi og forhandlingsleder for sokkeloppgjøret på forbundets nettsider.

Forbundet har varslet om plassfratredelse for 129 medlemmer i operatørselskapet Equinor og 39 medlemmer i forpleiningsselskapet ESS Support Services.

Det gjelder operatøransatte på Equinor-installasjonene Snorre B, Kvitebjørn, Aasta Hansteen og Kristin. Og forpleiningsansatte som jobber på AkerBPs Ula-plattform og ConocoPhillips Eldfisk Bravo-installasjon.

Brøyt forhandlingene på grunn av manglende vilje fra arbeidsgiverne

Tirsdag 8. september avbrøt Industri Energi forhandlingene, som hadde pågått i to dager, fordi de opplevde manglende vilje til å imøtekomme kravene.

– Vi har flere tekniske krav som er viktige for våre medlemmer, i tillegg til økonomiske krav. Men arbeidsgiverne viser ingen vilje til å imøtekomme dette. Vi ser oss derfor nødt til å bryte forhandlingene nå, sa Lill-Heidi Bakkerud, som leder forhandlingene for Industri Energi, i en pressemelding.

(Artikkelen fortsetter etter bildet).

FORVENTNINGER: Industri Energis forhandlingsleder, Lill-Heidi Bakkerud, forventer et oppgjør i tråd med frontfaget.

FORVENTNINGER: Industri Energis forhandlingsleder, Lill-Heidi Bakkerud, forventer et oppgjør i tråd med frontfaget.

Atle Espen Helgesen/Industri Energi

Les også: Brudd i forhandlingene for 7.000 ansatte i oljebransjen: – Ingen vilje til å imøtekomme våre krav

Partene har taushetsplikt og kan ikke si noe konkret om det som skjer under meklingen, men Bakkerud har tidligere påpekt at de ikke har hatt mulighet til å justere de tekniske bestemmelsene på fire år, siden det var samordnet oppgjør i 2018.

Norsk olje og gass sa ved forhandlingsbruddet at det var svært krevende på grunn av et begrenset handlingsrom i år.

– Det skyldes både den stramme rammen som ble gitt i frontfaget i august, og den særdeles utfordrende økonomiske situasjonen som den globale koronapandemien har påført den norske olje- og gassnæringen, sa Jan Hodneland, som er direktør arbeidsliv og forhandlingsleder i Norsk olje og gass.

Gjelder omtrent 7000 ansatte

Meklingen ledes av mekler Carl Petter Martinsen, og ved meklingsbordet sitter Industri Energi, SAFE og Lederne på vegne av de ansatte på sokkelavtalene, og Norsk olje og gass på vegne av arbeidsgiverne.

Sokkelavtalene gjelder for omtrent 7000 ansatte. Disse jobber i oljeselskap, med forpleining og som borepersonell i følgende bedrifter: Equinor ASA, ConocoPhillips Norge, Aker BP, Neptune Energy Norge, Lundin Energy Norway, Repsol Norge, Wintershall Dea Norge, Vår Energi, OKEA, KCA Deutag Drilling Norge AS, ESS Support Services AS, Sodexo Remote Sites Norway AS, Coor Service Management, 4Service Offshore Hotels AS.

Avtalene omfatter drøyt 4300 Industri Energi-medlemmer.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse