JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Industri Energi

Ulf fikk med seg landsmøtet på lavere pensjonistpris. Det forbundet har gjort, syns han er pinlig

En nedvurdering av dem som har vært med å bygge foreninga, mener klubblederen.
– De har ikke redusert kontingenten, den har faktisk økt, sier klubbleder Ulf Tegnér.

– De har ikke redusert kontingenten, den har faktisk økt, sier klubbleder Ulf Tegnér.

Arkivfoto: Jan-Erik Østlie

petter@lomedia.no

Ulf Tegnér tok kampen for at pensjonistene i Industri Energi skulle få lavere kontingent på landsmøtet for nesten to år siden.

Forbundsstyret sa nei, men landsmøtet sa ja.

Innen desember i fjor skulle forbundsstyret se på en mulig lavere kontingent for pensjonistene som skulle gjelde fra januar i år.

Nå skriver vi oktober i kalenderen og en konklusjon er ikke fattet.

– Det har sklidd under radaren. Jeg er skuffa og synes det er en nedvurdering av dem som har vært med å bygge foreninga, forteller klubblederen.

Bakgrunn: Synes det er for dyrt for pensjonistene – snudde landsmøtet

Oppdaget at pensjonister meldte seg ut

Da Tegnér overbeviste fra talerstolen i Oslo Kongressenter i november 2021, lå prisen for pensjonistmedlemmene med advokatforsikring på 254 kroner i måneden.

Han hadde på det tidspunktet jobbet 30 år i oljeservicebedriften Altus Internvention, hvor han fortsatt leder Industri Energi-klubben.

Han forteller at flere og flere pensjonister meldte seg ut – prisen på medlemskapet var grunnen.

I tillegg oppdaget han at pensjonistene i eget forbund betalte rundt tre ganger så mye som i et annet LO-forbund, Fagforbundet.

Derfor kom han med forslaget om å se på mulighetene til å redusere prisen.

I dag ligger prisen for en Industri Energi-pensjonist som er under 75 år på 267 kroner i måneden. Er du over 75, koster det 163 kroner. Begge har advokatforsikringa inkludert.

– De har ikke redusert kontingenten, de har faktisk økt det. Det minste de kunne gjøre var å beholde den på nivået den lå på, sier Tegnér, som mener de må følge opp landsmøtevedtak når de først er fattet.

Ikke gjort med et pennestrøk

Siden 2022 ble til 2023 har Tegnér purra på forbundet flere ganger.

Den siste beskjeden han har fått er at det ble tatt opp og diskutert i forbundsstyret i juni. Det er han glad for og er fornøyd med at de jobber med saken.

Han har forståelse for at forbundet har hatt mye på tapetet, og at dette ikke er noe man kan gjøre med et pennestrøk.

Men han skulle naturlig nok ønske det hadde gått raskere og at det hadde vært en konklusjon på plass innen tidsfristen som ble satt.

– Jeg synes det er pinlig. Det er litt sånn «hvis vi sitter stille i båten, kanskje det går over?». Det synes jeg er ille.

Tegnér legger til at han også mener det er vesentlig at FLT er klar over hvilke ordning som finnes i Industri Energi, og viser til den pågående prosessen om sammenslåing av forbundene.

Dette svarer forbundet

Administrativ leder Martin Steen i Industri Energi sier i en kommentar til FriFagbevegelse at det er en selvfølge å følge opp landsmøtevedtak.

– I mars 2022, kort tid etter vårt landsmøte i november 2021, innleder vi en omfattende prosess om mulig sammenslåing med FLT. Her er spørsmål om kontingentstruktur et sentralt tema, forklarer han.

Av den grunn er det også naturlig for forbundet å også se på kontingenten for ikke yrkesaktive pensjonister i sammenheng med den pågående prosessen om mulig sammenslåing mellom Industri Energi og FLT, ifølge forbundet.

– Denne vurderingen har full tilslutning i vårt forbundsstyre. Dersom medlemmer har spørsmål så er de hjertelig velkommen til å kontakte oss direkte, sier Steen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse