JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Samarbeid gir oss kraft

LO er en sjølstendig organisasjon som har et omfattende samarbeid med både myndigheter, andre organisasjoner og politiske partier.
Are Tomasgard, LO-sekretær.

Are Tomasgard, LO-sekretær.

Sissel M. Rasmussen

Det gjør vi fordi det tjener våre medlemmers interesser som arbeidstakere og som borgere at vi bygger allianser. Så har vi i hele vår historie hatt et særlig tett samarbeid med det store folkepartiet på venstresiden, Arbeiderpartiet. Denne linjen har gitt gode resultater. Vi har for eksempel høy sysselsetting, jevnere inntektsfordeling og et bedre arbeidsliv enn de aller fleste andre land.

Jeg skjønner at Roy Pedersen mener vi kan oppnå mer med å arbeide på en helt annen måte, uten at det helt framgår hva han faktisk vil.

Når finanskrisa rammet var LO sterkt delaktig i den politikken den rødgrønne regjeringen valgte, som blant annet holdt sysselsettingen oppe ved å bruke offentlige budsjetter.

Jeg har tillatt meg å peke på at vi har land rundt oss, der fagbevegelsen og folkepartiene på venstresiden har kuttet båndene. Der har partiene gjerne gått til høyre, og fagbevegelsen fått svekket innflytelse på samfunnsutviklingen. Organisasjonsgraden har gått ned, og fagbevegelsen mister gjerne sin plass ved bordet som man bare får i kraft av styrke.

Kampen mot krisa i Europa har vist oss at det hjelper lite med en radikalisert fagbevegelse som brenner bildekk i gatene og marsjerer utenfor nasjonalforsamlingene. Det er dessverre en demonstrasjon av avmakt. Det er vanskelig å skjønne hvorfor Pedersens strategi skulle virke bedre i Norge. Vi har også allerede landssammenslutninger som er eksplisitt politisk uavhengige her i landet. Det er ikke lett å se at UNIO eller YS verken er en mer progressiv kraft eller har større gjennomslag på samfunnsutviklingen enn LO.

Are Tomasgard, LO-sekretær

Annonse
Annonse