JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Byr opp til dans mot overtramp

Bandet Gatas Parlament bød heismontører og elektrikere opp til dans i Samfunnsalen i Oslo som vorspiel til streiken.

– Er dere klare til kamp, roper Elling Borgersrud i Gatas Parlament.

Allerede i 12-tida begynte medlemmer i tre store montørklubber samt heismontørene i Oslo og Akershus oppvarmingen til streiken. Til å stå for den hadde fagforeninger og distrikt hentet inn bandet Gatas Parlament, som hadde laget en egen låt, spesiallaget til EL & ITerne for anledningen.

– Det har kostet oss noen kroner (rundt 65.000 red. anm.), men det er verdt det, mener leder i EL & IT Forbundet i Oslo og Akershus, Nina Farnes-Hansen. Inkludert i prisen er ikke minst produksjonen av en egen video av sangen der EL & IT'erne spillerr en viktig rolle og er med på refrenget: "Bak den flammende og røde fane går vi med kjærlighet og hat. Vi er mange og vi er sterke og byr opp til dans mot overtramp".

I tillegg til å synge måtte også arbeidskarene og kvinnene gjøre noen dansetrinn.

– Eriksson lyver!

Leder i forhandlingsavdelingen i EL & IT Forbundet, Jan Olav Andersen, fikk ordet etterpå og manet til kamp mot endringene i arbeidsmiljøloven.

– Robert Eriksson lyver og skyver svake grupper foran seg, sa Andersen, og mener medlemmene i forbundet nå har rett til å bli litt forbanna.

– Erikssons politiske forbilde er Ronald Reagan, som sammen med Margaret Thatcher utløste bølgen vi ser i dag ute i verden med mer konkurranse, mer marked. Her ligger også mye av bakgrunnen for de politiske utspillene han kommer med, sa han.

Han mener forslagene innebærer en gigantisk forskyving av makt i det norske arbeidslivet og en forskyving av styrkeforholdet.

– Ute i Europa øker antall midlertidige dramatisk, på bekostning av faste stillinger. Gjør vi ikke noe kan vi komme i samme situasjon her i Norge. Derfor er det viktig å markere motstanden i dag. Vi må kjempe mot det enten det kommer fra en Høyre/Frp-regjering eller gjennom EØS-avtalen, fortsatte Andersen.

– Dette vi er med på i dag er en gigantisk manifestasjon mot denne regjeringens politikk. Får vi ikke gjennomslag i denne omgangen skal vi huske at denne regjeringen vi har nå har de mest midlertidige stillingene i dette landet, sa han til latter og applaus fra salen, førhan la til.

– De partiene som vil ha vår støtte skal få spikre opp på veggen at de vil reversere disse endringene når de kommer til makten, lovte han før han avsluttet med: – Fagbevegelsen kødder du ikke med. Vi tar dem!

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse