JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hafslund Eco skal samarbeide med Fred. Olsen Renewables om havvind

De to vil søke konsesjon for å bygge av havvind på norsk sokkel.
Finn Bjørn Ruyter og Anette Olsen.

Finn Bjørn Ruyter og Anette Olsen.

Pressefoto

leif.kirknes@lomedia.no

Hafslund Eco og Fred. Olsen Renewables har opprettet et selskap som skal søke om konsesjon til å bygge havvind ved Utsirad Nord og Sørlige Nordsjø II. Det er de områdene hvor regjeringen har åpnet for søknad.

Det nye selskapet vil satse på både flytende og bunnfast havvind. Markedet og teknologien er mer industrialisert på bunnfast sammenlignet med flytende havvind, påpeker styreleder i Fred. Olsen Renewables og daglig leder i Bonheur, Anette Olsen, i en pressemelding.

Match

Hafslund og Fred. mener de er en god match, der den ene kan kraftbransjen og den andre havbransjen.

– I dette samarbeidet samles to selskaper som har lange tradisjoner for å investere langsiktig i norsk verdiskaping. Hafslund Eco har tung kompetanse og erfaring innen fornybar kraftproduksjon, kraftmarked og infrastruktur. Vi er derfor veldig glade for å få Hafslund Eco som samarbeidspartner, skriver Olsen i meldingen.

Hafslund Ecos konsernsjef Finn Bjørn Ruyter uttaler:

– Fred. Olsen Renewables og relaterte selskaper har spisskompetanse innen vindkraft, installasjoner til havs og offshorevirksomhet. Her samler vi kompletterende miljøer med lang erfaring, og sammen sysselsetter vi 3500 kompetente medarbeidere.

Oljefelt-strømnett

De ønsker å levere kraft også til olje- og gassinstallasjoner i området rundt Nordsjøen, og vil utvikle et fremtidig havnett.

– På lengre sikt forventer vi at etterspørselen etter fornybar kraft kommer til å øke for å dekke behovet for elektrifisering og avkarbonisering av Norge, Norden og resten av Europa. Her vil et havnett i Nordsjøen som kombinerer store mengder havvind og regulerbar vannkraft være sentralt, skriver Ruyter.

De ønsker samarbeid med norsk leverandørindustri velkommen, forteller Olsen.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse