JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om folk

Malin Amundsen er ny forbundssekretær i EL og IT Forbundet

31-åringen tok både studiespesialisering og jobbet i dyrebutikk før hun ble penset inn på energimontørfaget og et mer organisert arbeidsliv. Nå er hun klar for jobb i forhandlingsavdelingen på forbundskontoret.
Malin kommer fra jobben som teamleder i BKK i Fana/Os.

Malin kommer fra jobben som teamleder i BKK i Fana/Os.

BKK

knut.viggen@lomedia.no

– Jeg har brukt det siste året på å telle på knappene, skal jeg bli i Bergen eller skal jeg flytte på meg, forteller Malin Amundsen.

Da tilbudet om jobb på forbundskontoret kom for kort tid tilbake var det nærmest som bestilt. Hun var inne på intervju på mandag og ble ansatt på et møte i forbundsstyret dagen etter.

Lyttet til rådgiveren

En rådgiver på ungdomsskolen mente studiespesialisering passet best for Malin. Selv var hun usikker, men valgte å høre på rådet. Etter eksamen jobbet hun et par år i dyrebutikk før hun tok et nytt valg.

– Jeg fulgte i min brors fotspor og begynte på elektro, forteller Malin.

For sikkerhets skyld tok hun både vg1 Elektro og vg2 Elenergi for å holde døren åpen for både et yrke som elektriker og energimontør.

– Jeg var 21 år og var i samme kull som 15-16 år gamle gutter. Men det gikk bra det altså, forteller Malin.

Etter VG1 og VG2 fikk hun læreplass i BKK og bare ett år inn i læretiden - i 2016 - ble hun lærlingetillitsvalgt.

Etter fullført læretid og fagbrev fikk hun jobb som energimontør og etter fire år tilbud om en vikarstilling som arbeidsplanlegger i Bergen sentrum. Samme år søkte hun stilling som teamleder i Fana/Os og der har hun jobbet siden januar 2023.

Lærerik tid i BKK

Malin har stortrivdes i BKK og fått både venner, minner og utvikling gjennom arbeidet.

– Det har vært lærerikt, vi har opplevd mye omstillinger på kort tid. Og det har vært fint å oppleve overgangen fra organiseringsfrykt i butikk, handel og kontor til en helt annen liga med høy organiseringsgrad og ting på stell som i BKK, forteller Malin Amundsen.

De to siste årene har hun også vært ansattrepresentant i Eviny-styret og styremedlem i E-verkenes Fagforening Vestland, samt varamedlem i distrikt Vestland.

Malin Amundsen er født og oppvokst i Bergen og omegn, men har fått et litt nærmere forhold til østlandsområdet det siste året. Hun har fått seg kjæreste i Larvik og dermed også litt kortere pendleravstand til Oslo.

Malin Amundsen har bakgrunn som energimontør i BKK. Nå blir hun forbundssekretær i EL og IT Forbundet.

Malin Amundsen har bakgrunn som energimontør i BKK. Nå blir hun forbundssekretær i EL og IT Forbundet.

BKK

Hvem skal bygge nettet?

Fremtiden er elektrisk og kraftnettet må bygges ut er noe vi ofte hører og Malin Amundsen og bransjens og forbundets felles utfordring er at det i dag er et undertall av montører som skal bygge ut dette nettet. Og ikke minst styrke det.

– Jeg kjenner at en stor del av meg brenner veldig for det for å få flere kvinner inn i yrket, sier Malin. Hun har også vært leder for ungdomsutvalget i Vestland og en egen gruppe internt med flere kvinnelige tillitsvalgte i BKK.

Ellers er hun på fritida glad i trening og fysisk aktivitet.

– Må bry seg

Malin ser fram til å få jobbe med de andre på forbundskontoret. Heidi Lie og Morten Bildøy kjenner hun godt fra før, i den nye jobben skal hun også jobbe tett med Fred Løvli og Reidunn Wahl og de andre i forhandlingsavdelingen.

Helt når hun starter har hun ikke klart for seg, men oppsigelsestiden er tre måneder. Tilbakemeldingene er at folk synes det er synd hun skal flytte, men at de ønsker henne lykke til videre.

– For å gjøre den jobben jeg gjør må du nok først og fremst bry deg om menneskene rundt deg, sa hun i et internt BKK-intervju i fjor. Den egenskapen får nok også Malin bruk for i sin nye stilling.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse