JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fornybar Norge

NHO starter interesseorganisasjon for fornybar energi i Norge

Styrene i Norwea og Energi Norge er enige om å etablere en ny stor interesseorganisasjon for fornybar energi i Norge. Fornybar Norge blir en del av arbeidsgiverorganisasjonen NHO.
GÅR SAMMEN: Styrene i Norwea og Energi Norge anbefaler sammesnlåing i en ny stor interessorganisasjon. Administrerende direktør i  Norwea, Åslaug Haga (t.v.) og administrerende direktør i Energi Norge, Knut Kroepelien.

GÅR SAMMEN: Styrene i Norwea og Energi Norge anbefaler sammesnlåing i en ny stor interessorganisasjon. Administrerende direktør i Norwea, Åslaug Haga (t.v.) og administrerende direktør i Energi Norge, Knut Kroepelien.

Knut Viggen/Caroline Roka

knut.viggen@lomedia.no

Norwea og Energi Norge startet før sommeren samtaler om å danne Fornybar Norge – en ny, stor interesseorganisasjon for fornybar energi i Norge. Styrene er nå enige om hovedprinsippene for Fornybar Norge og anbefaler at foreningen etableres.

– Den nye organisasjonen skal romme hele bredden av aktører i fornybarnæringen og være en krystallklar stemme for en mer offensiv satsing i Norge. Fornybar Norge skal gi tydelig råd til politikerne og være en pådriver for omstilling og en positiv samfunnsutvikling. Vi skal sette dagsorden og stå opp for en energipolitikk som bidrar til verdiskaping, kutter utslipp og sørger for et grønt taktskifte til det beste for både industrien, forbrukerne og miljøet, sier Knut Kroepelien, administrerende direktør i Energi Norge og Åslaug Haga, administrerende direktør i Norwea i en felles pressemelding.

Strømpris: Nordmenn har snudd: Vindkraft på land er ikke så ille allikevel

Vind og vannkraft

Styrene i Energi Norge og Norwea har hver for seg diskutert forslag til organisasjonsmodell, politisk plattform, vedtekter og formål.

Norwea er en interesse- og bransjeorganisasjon som fremmer vindkraft, både til lands og til havs. Den har i dag over 120 medlemsbedrifter og representerer hele verdikjeden innen vind.

Energi Norge Energi Norge er en landsomfattende interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for selskaper som produserer, transporterer, leverer og bygger infrastruktur for fornybar energi i Norge. Det gjelder i hovedsak bedrifter som produserer og leverer strøm fra norske vannkraftverk.

Energi Norge har i dag 332 medlemsbedrifter og representerer i underkant av 15.000 årsverk. 90 prosent av norske strøm og nettkunder får i dag leveranser fra en Energi Norge-bedrift.

Ny organisasjon klar fra årsskiftet

Energi Norge og Norwea vil nå innkalle sine medlemmer til ekstraordinære generalforsamlinger, hvor de endelige beslutningene tas. Gitt at begge generalforsamlingene støtter opprettelsen av Fornybar Norge, er planen at foreningen skal være operativ fra 1. januar 2023.

– Vi har en felles forståelse av behovet for mer fornybar energi, og at det trengs bidrag fra alle teknologier og et godt kraftnett for å møte dette behovet. Styrenes innstilling viser også bred enighet om hva den nye foreningen skal være. Hvis generalforsamlingene sier ja, så skal den nye organisasjonen være raskt oppe å stå, sier Haga og Kroepelien.

Samarbeid med flere organisasjoner

Fornybar Norge blir en del av NHO. Den nye organisasjonen skal tilby medlemskap for hele verdikjeden innen fornybar energi – inkludert rådgivere og leverandører. Fornybar Norge vil også søke et tettere og mer formalisert samarbeid med andre foreninger på fornybarområdet, heter det i pressemeldingen.

Kilde: Energi Norge

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse