JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statnett-sjef Hilde Tonne går av

Hilde Tonne (58) går av som konsernsjef i Statnett etter eget ønske. Tonne har ledet Statnett siden 2021.
Hilde Tonne har ledet Statnett siden 2021.

Hilde Tonne har ledet Statnett siden 2021.

Leif Martin Kirknes

knut.viggenlomedia.no

Nyheten om Tonnes avgang kommer overraskende på kraftbransjen.

I arbeidsgiverorganisasjonen Fornybar Norge kaller leder Åslaug Haga avgangen «brå og uventet». Haga mener det er et tap for fornybarnæringen at Tonne trekker seg.

Det var torsdag Tonne varslet styret i Statnett om at hun ønsker å fratre sin stilling så snart en etterfølger er på plass.

– Etter over tre år som konsernsjef i Statnett, er jeg glad for å se at selskapet er godt i gang med å levere på strategien «Det Grønne Taktskiftet» vi etablerte i 2021. Det har vært noen intense år med stor omstilling av selskapet, og jeg har kommet frem til at det er et naturlig tidspunkt for meg å gi stafettpinnen videre, sier Tonne, i en pressemelding.

– Jeg har satt stor pris på å jobbe med de viktige oppgavene og ansvaret Statnett har, og alle de dyktige medarbeiderne i Statnett, men nå er tiden inne for meg å ta fatt på nye utfordringer, sier Tonne. 

Tre dramatiske år

Hilde Tonne tok over som konsernsjef i mars 2021. Kort tid etter at hun begynte, opplevde Norge og Europa at det grønne skiftet satte fart, og det ble stor uro i energimarkedene i forbindelse med den russiske invasjonen i Ukraina.

Dette preget et kraftsystem i endring – og stilte store krav til bygging og drift av strømnettet.

– Det har vært utrolig givende og lærerikt å jobbe i Statnett, og jeg er stolt over arbeidet vi har gjort med å etablere og innarbeide en offensiv grønn strategi, sier Tonne.

– Sammen har vi etablert en ny helhetlig planlegging av kraftsystemet gjennom «områdeplanene». Vi automatiserer balanseringen av kraftsystemet, og vi har igangsatt en rekke tiltak for å øke kapasiteten både i nytt og eksisterende nett. Dette har vært en fase med stor omstilling, og det er naturlig nå å gi andre muligheten til å ta dette arbeidet videre, sier Tonne.

– Statnett er et fantastisk selskap bestående av svært dyktige medarbeidere som står på og leverer – sammen. Jeg kommer til å savne folk - alle jeg har møtt og jobbet med underveis, sier Hilde Tonne.

– Når jeg nå gir stafettpinnen videre, så er jeg trygg på at Statnett er svært godt rustet til å løse de store og viktige oppgavene selskapet står ovenfor i tiden som kommer, sier Tonne.

Må finne etterfølger

Tonne vil fortsette i Statnett inntil konstituert eller ny konsernsjef er på plass. Styret vil snarlig sette i gang prosessen med å finne en ny konsernsjef.

– Hilde har gjort en stor jobb for Statnett og med å forberede Norge og det norske kraftsystemet på den omstillingen som skal til for å møte klimautfordringene, og for å sikre kraft til fremtidens industri, sier styreleder i Statnet, Nils Kristian Nakstad.

– Jeg vil takke Hilde for det lederskapet hun har vist i en betydelig omstilling, og resultatene hun har oppnådd. Hilde vil fortsette som konsernsjef en tid fremover for å sikre kontinuitet når vi nå skal starte arbeidet med å finne hennes etterfølger, sier Nakstad.

– Strålende samarbeid

Leder i Fornybar Norge, Åslaug Haga ga torsdag kveld disse kommentarene til at Tonne fratrer som konsernsjef. Statnett ble medlem av Fornybar Norge ved årsskiftet.

– Fornybar Norge har hatt et strålende samarbeid med Hilde Tonne, og vi ønsker å takke for hennes viktige arbeid som leder for Statnett. Det er et tap for fornybarnæringa at hun trekker seg. Hilde har gjort en viktig jobb for å effektivisere prosessene i Statnett og å få opp tempoet i nettutbyggingen i Norge. Hun har dessuten vært en viktig ambassadør for den energiomstillingen Norge skal gjennom, sier Haga. 

 – Økt nettkapasitet er helt avgjørende for å få fram nok kraft til klimatiltak og ny industri. Dette arbeidet må ikke forsinkes av at Statnett får et brått og uventet lederskifte. Vi venter nå spent på hvem som blir Hildes etterfølger og ser frem til fortsatt godt samarbeid med Statnett, avslutter Haga.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse