JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsforhandlingene ferdige for 2.200 meieriansatte – her er de nye satsene

Alle får fire kroner mer i timen og flere av lønnssatsene går opp etter at NNN og NHO Mat og Drikke ble enige i tariffoppgjøret for meieriindustrien fredag.
Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Erlend Angelo

erlend@lomedia.no

Det er omtrent 2.200 NNN-medlemmer på overenskomsten (tariffavtalen) som ble forhandlet ferdig fredag. De aller fleste er i Tine-konsernet, i tillegg til Diplom-Is og to mindre bedrifter.

Kort oppsummert følger oppgjøret mye av de andre oppgjørene så langt i år:

Minstelønnssatsen ble justert opp før selve oppgjøret, og ny sats er 199,78 kroner i timen

• Alle får et generelt tillegg på 4 kroner i timen

• Fagbrevtillegget økes med 1 krone til 13,50 kroner i timen

• Ansiennitetstillegget for alle over 2 år økes med 1,50 kroner i timen

• Lønnsgruppe 3 reguleres med 1 kroner i timen

• Matpengesatsen økes til 96 kroner

Hele overenskomsten det ble forhandlet om er tilgjengelig her (satsene er ikke oppdatert)

Uravstemning – så lokalt

I tillegg har man blitt enige om en del såkalte «tekstendringer», inkludert en økning til ti dagers varsel ved endring i arbeidstid. Det spesifiseres også at opplæring av digitale verktøy må skje innenfor arbeidstida.

Resultatet skal stemmes over av medlemmene på overenskomsten, med frist 8. juni.

– Vi er fornøyde. Dette gir rom for gode lokale forhandlinger lokalt, mener Tor Arne Johansen, som satt i forhandlingsutvalget og er konserntillitsvalgt i Tine.

Reelle forhandlinger

Lokale forhandlinger har vært et gjennomgående tema i flere av NNNs oppgjør så langt. I bryggeri og mineralvann kan det bli streik fordi ansatte mener forhandlingene ikke er reelle.

I enighetsprotokollen for meierioverenskomsten understrekes det i et eget punkt at de lokale lønnsforhandlingene skal være reelle – og gjennomføres etter de fire kriteriene bedriftens økonomi, produktivitet, framtidsutsikter og konkurranseevne.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse