JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

DNB har avslørt ansatte som stjeler og lekker informasjon

Norges største bank DNB har avslørt ansatte som stjeler kundelister, lekker interninformasjon og har forsøkt å manipulere datasystemene i oppsigelsestiden.

Emmie Olivia Kristiansen

Banken har vært vitne til flere straffesaker som handler om korrupsjon, bedrageri og tilrettelegging for kriminell aktivitet, ikke bare blant kunder og eksterne aktører, men også hos bankens egne ansatte.

DNB følger i større grad med på trusler på innsiden av selskapet enn tidligere, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi tenker ikke lenger bare på en ekstern hacker. Vi tenker også på en som kan være betrodd, og har lov å logge inn på systemet. Det er en ny måte å tenke på, sier DNBs sikkerhetsdirektør Anders Hardangen til DN.

Mye lest: Joakim sluttet som taxisjåfør og ble vognfører. Det merkes på lønna

Han sier DNB jevnlig observerer innsideaktivitet, særlig informasjonstyveri i oppsigelsesperioden til ansatte på vei inn i ny jobb, og storbanken opplyser at har valgt å anmelde flere av sakene til politiet.

Annonse
Annonse