JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valg

Frp omgår valgloven, mener leder i kommunalkomiteen

Leder i Kommunalkomiteen på Stortinget, Lene Vågslid (Ap), mener Fremskrittspartiet omgår valgloven ved å motta penger fra Aksjon Borgerlig Valgseier.
Lene Vågslid vil se på om valgloven og om den må endres eller strammes inn.

Lene Vågslid vil se på om valgloven og om den må endres eller strammes inn.

Ole Palmstrøm

– Det er et stort problem om vi aksepterer hemmelighold rundt donasjoner til politiske partier. Det er en grunn til at partiloven er formulert som den er, sier Vågslid til Dagbladet.

Frp har fått fem millioner kroner i valgkampbidrag fra aksjonsgruppen. Gruppens bidragsytere er anonyme.

I en melding på sin egen nettside skriver partiet at pengene fra gruppen vil bidra til å jevne ut de store bidragene som partiene på venstresiden får fra fagbevegelsen.

Talsperson for aksjonsgruppen, Ole Gunnar Hauso, har presisert at forretningsfører kjenner til hvem som donerer, men formidler det ikke videre til resten av aksjonsgruppen.

Vågslid sier til avisen at hun vil se på om valgloven og om den må endres eller strammes inn. Hun vil ta opp dette med kommunalministeren i løpet av uken.

vaktsjef@ntb.no

Warning
Annonse
Annonse