JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Psykisk helse

Over 95.000 var borte fra jobben på grunn av psykiske lidelser

I løpet av tre måneder i år var 95.626 personer i Norge sykmeldt på grunn av psykiske lidelser, viser tall fra Nav. Det er en økning på 33,65 prosent fra 2018.

colourbox.com

– At pandemien har vært en viktig del av det, det er det grunn til å tro, sier Nav-direktør Hans Christian Holte til P4-nyhetene.

Så mange som 1.592.545 dagsverk gikk tapt i juli, august og september på grunn av psykiske lidelser. Ifølge P4 er dette en økning på 31 prosent på fire år.

66 prosent av de som blir hjemme fra jobb på grunn av psyken er kvinner.

– Kvinner har et større ansvar sånn i det daglige, for å få det praktiske til å gå rundt. Man er dobbeltarbeidende rett og slett, sier Tove Gundersen, generalsekretær i Rådet for Psykisk helse.

(©NTB)

rikke.lillelien@ntb.no

Warning
Annonse
Annonse