Kjersti Barsok ønsker å ta over som leder av NTL
NTLs 1. nestleder, Kjersti Barsok, setter stor pris på at hun er sterkt ønsket som leder av forbundet etter landsmøtet i høst.
Første nestleder Kjersti Barsok i NTL ønsker å ta over ledervervet i forbundet.
Ole Palmstrøm
merete.jansen@lomedia.no
Da det tirsdag ble kjent at John Leirvaag ikke stiller til gjenvalg som leder av Norsk Tjenestemannslag (NTL), var mange raskt ute med å peke på 1. nestleder Kjersti Barsok som den som burde ta over det øverste vervet fra høsten av. Selv setter Barsok stor pris på den tydelige støtten:
– Jeg har lest det som skrives, og jeg skal ikke legge skjul på at det er utrolig hyggelig.
Barsok ble valgt som 1. nestleder på landsmøtet i 2014. Hun kom da fra vervet som sekretær i NTL Sentralforvaltningen og før det fra jobb i det daværende Kommunal- og regionaldepartementet.
Hun sier hun er topp motivert for å jobbe videre med å få gjennomslag for NTLs politikk og at hun derfor stiller seg til disposisjon. Samtidig er hun nøye med å føye til:
– Foreløpig valgkomité og deretter landsmøtets valgkomité har også en jobb de skal gjøre! Men hvis denne prosessen resulterer i at jeg landsmøtet gir meg tillit, skal jeg i hvert fall gjøre mitt ytterste for å vise at jeg er tilliten verdig.
• «Alle» peker på Kjersti Barsok som ny NTL-leder etter John Leirvaag
Mye å jobbe med
Det var overraskende for mange at John Leirvaag valgte å ikke ta gjenvalg etter å ha sittet i toppledervervet i to perioder. I likhet med flere andre, sier Barsok at hun har respekt for den beslutningen.
– Som det allerede er påpekt, dette viser bare hvilket stort organisasjonsmenneske han er. Det viser han også ved å være svært raus med å dele på kunnskapen sin, sier Barsok.
Leirvaag har selv signalisert at han gjerne trer inn i en rolle som rådgiver fra landsmøtet er avsluttet og frem til han går av med pensjon. Det er trolig noe forbundet kan ha stor nytte av, for oppgavene står i kø.
– Det blir nok å gripe tak i fremover, sier Kjersti Barsok.
– Medbestemmelse, markedsstyring, omorganisering og flytting av oppgaver, for ikke å snakke om tariffspørsmål både i og utenfor staten, dette er bare noen få stikkord. Det kommer sikkert nye utfordringer også de neste årene. Vi må prioritere hardt for å oppnå det vi ønsker. Det er viktig at vi styrker NTLs organisasjon, er enda mer synlige og vokser i perioden som kommer, slår hun fast.
• (2015) NTLs nestleder, Kjersti Barsok, er en eksplosiv blanding av agitator og byråkrat
Dette er en sak fra
Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.