JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret

Nå behandles lønna til statsansatte: – Det kan ikke være den sterkestes rett

Tillitsvalgt Tanja Jørgensen i NTL møtte opp utenfor Rikslønnsnemnda for å vise at hun ikke aksepterer et lønnssystem basert på at de som roper høyest skal få mest.
– Dette er en viktig dag. Vi kjemper for at alle skal ha noe å leve av, sier Tanja Jørgensen.

– Dette er en viktig dag. Vi kjemper for at alle skal ha noe å leve av, sier Tanja Jørgensen.

Ole Palmstrøm

anders@lomedia.no

Fredag skal LO Stats sak opp i Rikslønnsnemnda, og innleggene og vitneforklaringene er satt opp til å vare til klokka 19.

I neste uke er det ventet at Rikslønnsnemnda kommer med sin avgjørelse, for både LO Stat, Akademikerne Stat og Unio Stat. Dette vil avgjøre hvordan tariffavtalene i staten skal være framover, og avslutter dermed statsoppgjøret for 2024.

I forkant av fredagens møte, stilte et 50-talls medlemmer fra ulike LO-forbund opp utenfor lokalene der Rikslønnsnemnda behandler saken.

En av dem var Tanja Jørgensen, styremedlem i NTL-foreningen ved OsloMet.

– Dette er en viktig dag. Vi kjemper for at alle skal ha noe å leve av, oppsummerer hun.

Siste: Staten avviser alle LO Stats krav til ny tariffavtale

– Ikke den sterkestes rett

Arbeidsplassen hennes var en av de som var tatt ut i streik i vår, noe som ikke ble noe av. Jørgensen forteller at medlemmene har blitt svært engasjert i årets oppgjør.

– Våre medlemmer er engasjerte, men i år har det vært helt fantastisk. Jeg ble sjokkert når jeg så hvor mange som stemte. Og resultatet var jo klinkende klart., sier hun.

Hva som er mulig å oppnå i nemndbehandlingen tør hun ikke spå noe om. Men hun forventer å få gehør for de viktigste prinsippene.

– Vi vil ha det vi har stått for i alle år, en rettferdig lønn. Vi ser at det blir mer og mer individualisert og den sterkestes rett. Det skal ikke bare være de som roper høyest som får en lønnsutvikling, sier Jørgensen.

Leder Bjørn Halvorsen i NTL Sentralforvaltningen ledet an i allsang.

Leder Bjørn Halvorsen i NTL Sentralforvaltningen ledet an i allsang.

Ole Palmstrøm

Forbedret på lang kamp

På fanemarkeringen ble det både allsang og appeller.

– Den historiske oppslutningen i uravstemningen viser at det er et massivt krav fra medlemmene at vi skal si nei til markedsbasert, individualisert lønn i staten. Vi elsker lønnstrinn, vil ha forutsigbarhet og vil ha en lønnsutvikling for alle, sa Natalia Zubillaga, leder i NTL Universitetet i Oslo.

Zubillaga ser også lenger fram, etter årets tariffoppgjør, og er forberedt på at striden ikke blir lagt død med kjennelsen fra Rikslønnsnemnda.

– Kampen er ikke ferdig uansett utfall. I neste hovedoppgjør blir dette en ny kamp, minnet hun kameratene om.

Natalia Zubillaga fra NTL UiO holdt appell.

Natalia Zubillaga fra NTL UiO holdt appell.

Ole Palmstrøm

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse