JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL-landsmøtet 2022

NTL NRK vil ha «STYRKE» som nytt navn på forbundet

NTL NRK er ikke fornøyd med navneforslagene som har kommet så lang. På landsmøtet kommer de til å foreslå «STYRKE».
NAV: Leder Trine Steen i NTL NRK vil foreslå «STYRKE» som nytt navn på forbundet når landsmøtet skal behandle saken.

NAV: Leder Trine Steen i NTL NRK vil foreslå «STYRKE» som nytt navn på forbundet når landsmøtet skal behandle saken.

Ole Palmstrøm

anders@lomedia.no

Navnedebatten i NTL har pågått lenge, og den er høyst åpen før landsmøtet starter på mandag.

Forslaget som fikk et knapt flertall i landsstyret, og dermed er det som ligger på bordet før landsmøtet, er «NTL – Forvaltning, kunnskap og velferd».

I tillegg finnes det en rekke forslag i ulike varianter. NTL NRK varsler nå at de vil lansere «STYRKE» som sitt forslag til nytt navn på landsmøtet. Det ble først lansert av tidligere forbundssekretær Eddie Ingebrigtsen.

Les også: Navnedebatten i NTL: Nye forslag på bordet

Vil ha endring

– De navneforslagene som har kommet opp til nå svarer ikke til våre forventninger til navn, sier leder Trine Steen i NTL NRK.

Hun er enig i at forbundet bør nevne navn, for å få et kjønnsnøytralt og moderne navn, og fordi Tjenestemannsloven ikke finnes lenger. Men Steen har ikke sans for forslagene som baserer seg på å beholde forkortelsen «NTL».

– Vi mener det er å gå baklengs inn i framtiden. Vi beholder forklaringsproblemet, og heter tre bokstaver som ikke betyr noe, mener Steen.

NTL NRK er heller ikke tilhengere av å bruke forkortelsen, og noen forklarende ord.

– Utfordringen med det er at hver gang man legger til et ord for å forklare, så er det alltid noen som opplever seg ekskludert. Om man skal inkludere alt blir rekken av ord lang etter hvert, sier Steen.

Les også: Hva skal forbundet hete? Navnedebatten fortsetter i NTL

– Ikke stat

Vi som jobber i NRK er ikke statsansatte, sier Steen.

Derfor mener NTL NRK at forbundet ikke kan vedta et nytt navn som inneholder ordet stat, fordi det kan oppleves som ekskluderende for mange av medlemmene. Rundt 20 prosent av NTLs medlemmer jobber utenfor staten, og et navn med stat kan føre til at disse føler seg utenfor.

– Armlengdes avstand er et viktig prinsipp i mediene, og ekstra viktig for en offentlig finansiert allmennkringkaster. Det er viktig for ansatte i NRK å være uavhengige, sier Steen.

NTL NRK mener at om forbundet ikke skal miste medlemmer, må det velge et navn som samler, viser vei og gir retning.

– «STYRKE» er et navn som gir identitet, og ekskluderer ikke. Det viser til det vi har felles og klinger godt, mener Steen.

Det er også et poeng for Steen at når forbundet først skal skifte navn, skal de gjøre det med stil.

– «STYRKE» er et navn for framtiden, som binder oss sammen til et stort vi. Uten å dele oss i stat og overenskomst som i dag, sier Steen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse