JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valg 2023

NTL-lederen bekymret for høyrebølge og lav valgdeltakelse

Tallene skuffer NTL-leder Kjersti Barsok på flere måter.
NTL-leder Kjersti Barsok liker verken Høyrebølgen i gårsdagens valg eller den lave valgdeltakelsen.

NTL-leder Kjersti Barsok liker verken Høyrebølgen i gårsdagens valg eller den lave valgdeltakelsen.

Ole Palmstrøm

anders@lomedia.no

NTL-leder Kjersti Barsok har flere bekymringer når hun skal oppsummere kommune- og fylkestingsvalget.

– Høyrebølgen som vi ser i dette lokalvalget, bekymrer meg. Det som bekymrer meg vel så mye er hvor lav valgdeltakelsen er, særlig i flere av de østlige bydelene i Oslo, sier Barsok.

Flere av disse bydelene hadde en valgdeltakelse på ned mot 50 prosent og under. Samtidig har bydeler vest i Oslo en valgdeltakelse på mellom 75 og 80 prosent.

Barsok mener dette må tas tak i:

– Det er alvorlig for demokratiet vårt, og noe vi må forbedre fram mot neste valg.

Spent på utviklingen i kommunene

Valget har også vært et valg av egen arbeidsgiver for flere hundre tusen kommunalt ansatte. Barsok kjenner igjen dette fra Stortingsvalgene, der hennes statsansatte medlemmer velger sin egen arbeidsgiver. Hun er spent på hvordan det går i de mange kommunene som nå får blått styre.

– Jeg er glad for å lese at Fagforbundet, med sine medlemmer i norske kommuner, kommer til å jobbe for at Høyre oppfyller det de har garantert i valgkampen, særlig når det kommer til lønn og pensjon for kommunalt ansatte som opplever at arbeidsplassen deres blir konkurranseutsatt, sier Barsok.

Forbundslederen er tydelig på hva som må til for å hindre at de kommunalt ansatte skal bli skadelidende:

– Det er i hvert fall ikke tvil om at det trengs sterke og godt skolerte tillitsvalgte i møte med den politikken som nå skal gjennomføres mange steder i landet.

Takker for innsatsen

Barsok glemmer heller ikke de mange medlemmene som har engasjert seg i valgkampen, eller ble valgt inn i posisjoner:

– Jeg vil rette en takk til alle NTLerne som har gjort en viktig jobb med å mobilisere for at folk skal stemme for felles velferd, og gratulere alle NTLere som nå har fått nye verv, sier Kjersti Barsok.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse