JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Gleder meg til å representere HK på Stortinget

Nicholas Wilkinson (29) blir SVs representant fra Akershus på Stortinget. Nå gleder HK-medlemmet seg til å fronte fagbevegelsens saker på Løvebakken.
INN PÅ TINGET: Nicholas Wilkinson er HK-medlem og SVs toppkandidat i Akershus

INN PÅ TINGET: Nicholas Wilkinson er HK-medlem og SVs toppkandidat i Akershus

Jan-Erik Østlie

nina.hanssen@lomedia.no

Wilkinson har i mange år vært ungdomspolitiker og har et tett bånd til fagbevegelsen.

– Ja jeg meldte meg tidlig inn i LO og gleder meg til å være fagbevegelsens representant på Stortinget, sier Wilkinson.

Jubelrus i SV-leiren kl 21

– Vi som er på venstresiden har jo et varmt hjerte for LO, og for meg som har jobbet nattskift i en kioskhelt alene vet hvor tøft og tungt dette er. Fulle folk ut og inn hele tiden, og vår kiosk ble ranet to ganger den sommeren jeg jobba der. Vi vet hvor viktig det er å ha LO i ryggen med så mange medlemmer. Det betyr så mye og jeg er stolt av forbundet mitt HK og gleder meg til å representere dem på Stortinget i tillegg til SV.

– Er SV kommet nærmere fagbevegelsen etter denne valgkampen?

– Ja det tror jeg er veldig viktig. Jeg er selv veldig glad for å ha et tett samarbeid med fagforbundene i Akershus, særlig Fagforbundet som vi har faste møter med. Vi har snakket om ulike saker som jeg vil jobbe med på Stortinget. Nå er valgkampen over og jeg er klar for å jobbe for fagbevegelsen, sa den nye stortingsrepresentanten fra Akershus.

Han meldte seg inn i SV i 2005 og har aldri opplevd en så stor oppslutning.

– SV har gjort det vi kan for å få en ny regjering. Vi har i alle fall gjort vår jobb, vokst kraftig og håper det holder inn slik at det blir et regjeringsskifte, sier han.

LO-lederen: – Blir dette resultatet, er ikke dette noen god dag

Annonse
Annonse