JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Jeg har vært selger i hele mitt liv. Å selge medlemskap i fagbevegelsen er som å selge hvilket som helst produkt

Frode vervet 80 nye medlemmer – her er hans suksessoppskrift
FRAMPÅ. Frode Ingebrigtsen mener LO-medlemskap er en salgsvare som alle andre varer.

FRAMPÅ. Frode Ingebrigtsen mener LO-medlemskap er en salgsvare som alle andre varer.

Sissel M. Rasmussen

line.scheistroen@lomedia.no

sissel.rasmussen@lomedia.no

I en tid da organisasjonsgraden går ned og LO-forbundene sliter med å rekruttere nye medlemmer, så er Frode Ingebrigtsen i FLT-avdelingen i Ålesund opptatt av å fornye ideen om hvordan verve medlemmer til "familien".

-Det er bare å innse; "sexy" selger bedre enn det som oppleves som traust og kjedelig, sa Ingebrigtsen fra talerstolen da han nylig deltok på LOs fylkeskonferanse i Møre og Romsdal.

I disse dager deltar Ingebrigtsen for første gang på landsmøte til FLT.

FLT-lederen: LO må i større grad prioritere lønna til de med høyere utdanning

Handlingens mann

FLT-avdelingen i Ålesund, avdeling 44, lå i litt i dvale da Frode Ingebrigtsen ble spurt om å bli med i styre.

Ingebrigtsen takket pent nei, med følgende begrunnelse:

– Jeg vil bli leder.

Ingebrigtsen ble leder med en klar målsetning:

– Å bli landets mest sexy avdeling!

Og for ordens skyld, Ingebrigtsen snakker om ikke om sex i bokstavelig forstand, men om å våge å tenke litt annerledes når målet er å rekruttere flere medlemmer og få mer aktivitet i avdelingen.

– Jeg har vært selger i hele mitt liv. Å selge medlemskap i fagbevegelsen er som å selge hvilket som helst produkt; om det er politikk, bruktbiler eller altså medlemskap i FLT.

– Men du må ha "noe" å selge og det har vi i medlemskapet; Det er mange fordeler ved å være medlem i FLT og det er det vi må selge. Vi må sørge for at medlemmer opplever at de får noe igjen for medlemskontingenten og vi må sørge at de får bistand når de trenger det, sier Ingebrigtsen og legger til:

– Vi må ikke være opptatt av å snakke om eller snakke ned de andre forbundene vi konkurrerer med. Jeg snakker kun om FLT når jeg er ute blant folk.

• Følg oss på Facebook

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SELGEREN. Frode Ingebrigtsen mener fagbevegelsen må tenke nytt hvis den skal klare å rekruttere flere medlemmer.

SELGEREN. Frode Ingebrigtsen mener fagbevegelsen må tenke nytt hvis den skal klare å rekruttere flere medlemmer.

Sissel M. Rasmussen

Klare mål

Ingebrigtsen og styre satt seg "hårete" mål, de skulle helst øke antall medlemmer med minst 100 prosent i løpet av relativt kort tid. Da Ingebrigtsen overtok som leder var de 100. Nå er de 180 medlemmer.

– Det er tungt å få folk ut av godstolen, men vi er på vei!

De har gått litt, men ikke veldig utradisjonelt, til verks for å rekruttere nye medlemmer. En viktig målgruppe har vært studenter på NTNU og Fagskolen i Ålesund.

– Vi skjønte fort at vi måtte vise oss frem. Det nytter ikke lenger å gå og banke på dører og spørre pent om folk vil bli medlem, mener Ingebrigtsen.

– Hvis vi ønsker å være synlig, så må vi tenke litt stort, sier han til LO-Aktuelt.

Det ble invitert til egne studentkvelder med litt talkshow, bingo og quiz med flotte premier. Det vanket også litt mat og drikke.

Også avdelingens medlemmer inviteres til litt utradisjonelle temakvelder, blant annet med øl-smaking, vin-kurs og turer. På årsmøte var det innføring i mindfullnes og hvordan takle stress.

Medlemmer er oppfordret til å invitere med seg uorganiserte og medlemmer fra andre forbund.

– Temakveldene våre er veldig godt mottatt og på alle samlingene bruker vi tid til å snakke om viktige FLT-saker. Vi forteller også uorganiserte om hva FLT er og fordelene ved å være medlem, understreker Ingebrigtsen, som avviser at de "kjøper" medlemmer med mat, drikke og litt kule temakvelder.

Mange arbeidsløse får kutt i dagpengene

- Hardt arbeid

Under fylkeskonferansen i Møre og Romsdal avviste EL og ITs Bjørnar Dahle hele ideen om at det å selge medlemskap i LO, er det samme som å selge en hvilken som helst bruktbil.

Dahle er leder i EL og IT Møre og Romsdal og fylkets representant i LOs rep.skap.

– Det er ingenting sexy ved dette. Å være tillitsvalgt og ha ansvar for å ta vare på medlemmer og rekruttere nye er hardt arbeid. Det er ikke noe en hvilken som helst selger kan ta seg av. Det vi gjør er tuftet på godt og hardt arbeid, og på ideologi.

Dahle fortalte at EL og IT lokalt jobber for å rekruttere spesielt i IKT-sektoren, hvor potensiale for nye medlemmer er stort. Han fortalte også at ungdommens tillitsvalgte har fått frie hender og lyktes i å rekruttere flere unge til forbundet.

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

Annonse
Annonse