JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Roar Aas må flytte tilbake fra jobben som LO-kontakt på Ørlandet til høsten for å bli heltidspolitiker for Arbeiderpartiet i Trondheim.

Roar Aas må flytte tilbake fra jobben som LO-kontakt på Ørlandet til høsten for å bli heltidspolitiker for Arbeiderpartiet i Trondheim.

Helge Rønning Birkelund

Lokalvalg i Trondheim:

Her har Ap 14 faglige kandidater. LO-ansatt Roar Aas skal bli heltidspolitiker

Med LO-veteranen Roar Aas i spissen, er det hele 14 faglige kandidater på kommunevalglista til Arbeiderpartiet i Trondheim.
07.03.2019
16:03
21.08.2023 17:14

helge@lomedia.no

Målet er å gjøre en god fagligpolitisk valgkamp, engasjere flest mulig, lytte til folks utfordringer og få folk til å stemme.

– Det største problemet er å få de som er usikre og som sitter på gjerdet til å bruke stemmeretten, sier andrekandidat på lista, Roar Aas, til FriFagbevegelse.

Blir heltidspolitiker

Siden august 2015 har han vært LO-koordinator på Ørlandet. Nå skal han – i stedet for å jobbe for LO på dagtid og være politiker på kveldstid – jobbe heltid med politikk.

– Det skal bli veldig spennende. Det ser jeg fram til, sier Roar.

Han vil soleklart ha arbeidslivspolitikk som noe han vil jobbe mye med.

– Få mer praksis inn i barne- og ungdomsskolen er også god Ap-politikk. Og eldre og sykehjemsplasser. Innkjøp og næringspolitikk er også viktige temaer, mener han.

Med totalt 14 faglige listekandidater blir han altså ikke alene om å komme fra fagbevegelsen.

– Hele LO-familien er bredt representert. I tillegg har vi to kandidater fra sykepleierforbundet. Og alle fra 11. plass til nummer 73 kjemper om en plass i bystyret. Jo flere tileggsstemmer de får, jo flere får vi inn, sier Roar Aas.

Nå er de klare for en valgkamp som skal bringe fire nye rødgrønne år i bystyret.

Helt siden 2003 har de styrt Trondheim. Den siste perioden med støtte fra Venstre. Det er forøvrig uaktuelt de neste fire årene.

Les også: Senterpartiet i Trøndelag åpner for å skifte side etter lokalvalget

Knallhard jobbing

Og en knallhard jobbing må til. På den seneste meningsmålingen for Trondheim har Arbeiderpartiet tapt hele 15,1 prosentpoeng, og har en oppslutning på «bare» 26,4. Bråket rundt Trond Giske må ta noe av skylda for dette.

– Dette må vi snu. Det er blitt etterspurt at vi skal ha mange faglige kandidater på lista. Det har vi klart. Nå skal vi laget tidenes beste faglige valgkamp i Trondheim, sier Amund Losen Moholdt, ungdomssekretær i LO Trøndelag og en av ildsjelene bak aktiviteten i Faglig Arbeiderlag i Trondheim. Laget har eksistert siden 70-tallet, men hadde bare sju medlemmer da en gjeng tok grep. Nå har laget over 60 medlemmer og alene har de fem listekandidater ved kommunevalget.

Kjell Aune (NNN) har erfaring fra næringsmiddelindustrien og industrimiljøet på Ranheim, og Marius Weisæth har erfaring fra Postkom. De er begge også listekandidater.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Følg oss på Facebook

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
07.03.2019
16:03
21.08.2023 17:14