JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enighet om flyteriggavtalen: 20 000 kroner i lønnstillegg til offshoreansatte

Industri Energi, SAFE og Norges Rederiforbund har kommet til enighet i tarifforhandlingene på flyteriggområdet. Avtalen omfatter drøyt 4000 medlemmer.

Håvard Sæbø (illustrasjonsfoto)

tormod@lomedia.no

Forhandlingene kom i mål natt til fredag etter to dager med forhandlinger.

– Vi har sikret medlemmene våre på flyteriggområdet en solid lønnsøkning og økt kjøpekraft, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi i en pressemelding.

I forhandlingene representerte han 80 prosent av alle som jobber under den såkalte «Tariffavtale for ansatte på flyttbare offshoreinnretninger samt boring og forpleining på permanent plasserte innretninger på norsk kontinentalsokkel».

Det har vært flere år med reallønnsnedgang for de ansatte i tariffområdet.

– Kravene var høye, men vi lyktes å lande på et oppgjør i tråd med industrien for øvrig for IE og SAFE, sier forhandlingsleder Jakob Korsgaard i Rederiforbundet i en pressemelding.

SAFE har valgt å sende forslaget til uravstemning med frist 22. juni. De samarbeidende organisasjoner (DSO) har brutt forhandlingene, opplyser Rederiforbundet. Forbundet representerer 5 prosent av de ansatte på tariffområdet.

Dette er lønna i over 300 yrker

Dette er resultat

• Ansatte får et generelt tillegg på 20 000 kroner per år.

• Gruppen som er individuelt avlønnet får et generelt lønnstillegg på 2,8 prosent i gjennomsnitt, og minimum 20 000 kroner per år, inkludert feriepenger.

• Minstelønnssatsene øker med 20 000 kroner inkludert feriepenger.

• Nattillegget øker med 4 kroner, og helligdagstillegget øker med 75 kroner til 1975 kroner.

Tilleggene gis fra 1. juni.

Dette er de 25 dårligst betalte yrkene

• Industri Energi har også sikret gjeninntakelsesrett på 2 år i tariffperioden, og at plattformsjef med ti års ansiennitet får 6 måneders oppsigelsestid.

• Forsikringsdekning for tap av legegodkjennelse under Trygghetsforsikringen i overenskomsten økes med 2G til 10 ganger grunnbeløpet i folketrygden.

• Partene er også enig om å forlenge overgangsordningen for avtalefestet pensjon (AFP) med to år, i påvente av statens utsatte behandling av pensjonstrygd for sjømenn.

Også i dette tariffoppgjøret er partene enige om å samarbeide om utvikling av sokkelavtalene i et felles utvalgsarbeid.

Enighet i sokkeloppgjøret: Offshoreansatte får økt kjøpekraft

Industri Energi opplyser at de har signalisert til Norsk Rederiforbund at de ikke aksepterer fortsatt kutt innenfor forpleiningen, og at de vil invitere arbeidsgiverne inn i samarbeidet med Norsk olje og gass om prosjektet «Løft for forpleiningen».

Annonse
Annonse