JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Entreprenørselskap får millionbot etter arbeidsulykke

Entreprenørselskapet Relacom får 1 million kroner i bot for brudd på arbeidsmiljøloven da en av deres ansatte omkom i en arbeidsulykke i Finnmark i 2016.
(illustrasjonsfoto)

(illustrasjonsfoto)

yayimages.com

Arbeidsulykken skjedde i oktober 2016 da en montør klatret opp i en stolpe for å klippe av en kabel i forbindelse med utskiftning av stolperekken. Da stolpen plutselig knakk, falt mannen 6–7 meter ned og omkom av skadene han pådro seg i fallet.

Politiet etterforsket saken, og Arbeidstilsynet ble koblet inn i saken.

I forelegget heter det at entreprenørselskapet unnlot å sørge for at arbeidstaker ble gjort kjent med ulykkes- og helsefarer forbundet med arbeidet. Det legges også vekt på at arbeidstaker ikke hadde fått den opplæringen som var nødvendig.

– Overtredelser av arbeidsmiljølovgivningen er alvorlig, spesielt når det får så tragisk utfall som i denne saken. Av allmennpreventive grunner er det derfor viktig å markere dette, sier politiadvokat Thomas Eliassen Darell i Finnmark politidistrikt.

(©NTB)

Fredrik.Moen.Gabrielsen@ntb.no

Arbeidslivet krevde tre menneskeliv på tre dager i juli

Annonse
Annonse