JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Koronapandemien har bokstavelig talt kostet både helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg dyrt, i form av titusenvis av overtidstimer til både ledere og øvrige ansatte. Den regningen må også helseminister Bent Høie (her på skjermen bak) forholde seg til.

Koronapandemien har bokstavelig talt kostet både helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg dyrt, i form av titusenvis av overtidstimer til både ledere og øvrige ansatte. Den regningen må også helseminister Bent Høie (her på skjermen bak) forholde seg til.

Lise Åserud / NTB

Koronaåret i Helsedirektoratet og FHI:

FHI-ansatte jobbet over 300 timer overtid i 2020 – ledere fikk millioner i kompensasjon

Bruken av overtid eksploderte i både Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet i fjor. Ledere fikk utbetalt millioner i koronakompensasjon.


22.01.2021
10:21
08.07.2021 12:45

Både Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet (FHI) erkjenner at arbeidsmiljøloven om hvor mange overtidstimer det er tillatt å jobbe, ble brutt i fjor.

– Generelt må vi si at det har forekommet brudd på disse bestemmelsene, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI.

– Vil dette få noen konsekvenser?

– Det er det formelt sett opp til Arbeidstilsynet og/eller vårt fagdepartement å vurdere, svarer Knudsen.

Les også: Millionledere yngler i FHI

14 ganger mer

Selv om det kan gjøres unntak er grunnregelen at arbeidsgivere ikke kan pålegge mer enn inntil 200 timer med overtidsarbeid i løpet av 52 uker, går det fram av Arbeidstilsynets nettsider.

Det holdt på ingen måte for hverken Helsedirektoratet eller FHI i 2020.

I Helsedirektoratet ble det registrert 30.586 timer med overtid, mot 8.386 overtidstimer året før. 39 medarbeidere førte over 200 overtidstimer. 12 av dem hadde mer enn 400 overtidstimer, får Dagsavisen opplyst.

Det blekner likevel sammenlignet med overtidsbruken i FHI. Der endte det med 41.729 overtidstimer i fjor, mot i overkant av 3.000 i 2019. Dermed ble det jobbet nær 14 ganger mer overtid i fjor.

– Det er snakk om svært mange timer for dem som har arbeidet mest. 18 ansatte har over 500 timer i løpet av 2020. Det er 41 ansatte som har arbeidet 300 timer eller mer som overtid, opplyser assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI.

Ikke overraskende forklarer både Helsedirektoratet og FHI den voldsomme veksten i bruken av overtid med koronapandemien.

– I hovedsak den operative håndteringen av pandemien: utbruddshåndtering, rapportering, utarbeidelse av veiledninger og råd til overordnede og politiske myndigheter samt kommunikasjonsarbeid til befolkningen på nett, i mediene og sosiale medier, utdyper Knudsen.

I juli skrev NTL-magasinet denne saken: FHI-ansatte har allerede 19.000 overtidstimer i år. Midt i stormen står kutt-bekjemper Marc Gayorfar

Les også: Stadig flere ledere får millionlønn, lavt lønnede Solvor må gå

Overtidsmillioner til ledere

Ledere er ikke omfattet av overtidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven, men likevel fikk ledere i FHI rikelig overtidsbetalt for sin koronainnsats i fjor.

– Det ble åpnet for at ledere skulle få godtgjort overtid i tråd med hovedtariffavtalen for pålagt arbeid utover ordinær arbeidstid som er knyttet til pandemihåndteringen, forteller Knudsen.

– Som hovedregel ble det satt en øvre grense på muligheten for å få overtidsbetalt for 300 timer for ledere. En slik grense gjelder ikke øvrige medarbeidere. Det er således betalt overtid for 2.895 overtidstimer for ni ledere, fortsetter hun.

Til sammen fikk de ni om lag 2,7 millioner kroner i overtidsbetaling. Det utgjør i gjennomsnitt 300.000 kroner for hver av dem.

– Hvem defineres som ledere hos dere?

– Det er ansatte som har et linjelederansvar med personalansvar for ansatte, svarer Knudsen.

Det er i dag 79 slike lederstillinger i FHI, kan hun også opplyse.

– Mer enn 700.000 kroner

Denne definisjonen gir ikke et riktig bilde av det reelle antallet ledere i FHI, mener Marc Gayorfar, tillitsvalgt for de FHI-ansatte organisert i Norsk Tjenestemannslag.

– Det er per i dag 98 ledere i FHI med formelle direktør- og lederbetegnelser hvis du inkluderer direktører uten personalansvar, slik som Gun Peggy Knudsen selv. I tillegg er det allerede planlagt seks nye ledere i 2021. Da blir summen 104, sier Gayorfar.

Saken fortsetter under bildet.

Marc Gayorfar, tillitsvalgt for de FHI-ansatte organisert i Norsk Tjenestemannslag.

Marc Gayorfar, tillitsvalgt for de FHI-ansatte organisert i Norsk Tjenestemannslag.

Ole Palmstrøm

Hvis dagens ledere uten personalansvar inkluderes, var det til sammen 12 av dem som fikk overtidsbetaling i fjor, og de fikk til sammen utbetalt mellom 4,5 og 5 millioner kroner, ifølge Gayorfar.

­– Enkelte ledere har fått mer enn 700.000 kroner hver i overtidsgodtgjørelse for mer enn 750 overtidstimer i 2020, forteller han.

Knudsen avviser Gayorfars leder-argumentasjon.

– Dette blir etter vår mening feil. Eksempelvis vil stillinger med fagansvar ikke nødvendigvis tilsi at man er definert som leder, påpeker hun.

Les også: Lønnsgalopp for jernbanedirektørene

Økende antall ledere

Det er likevel enighet om at antallet ledere har vært økende i FHI siden regjeringen iverksatte sin effektiviserings- og avbyråkratiseringsreform i 2015 med årlige ostehøvelkutt i budsjettene til statlige virksomheter.

I de påfølgende årene ble antallet ansatte i FHI kraftig redusert som følge av det Gayorfar omtaler som «den feilslåtte ABE-reformen».

– I 2015 var vi 1.200 ansatte, men kun 71 ledere, fortsetter Gayorfar.

Det samsvarer med hva FHI tidligere har opplyst til Dagsavisen.

Knudsen bekrefter dessuten at det kan komme tre til seks nye lederstillinger i år.

– Det er organiseringsprosesser i gang som kan gi en økning i antall ledere, primært i enheter hvor lederspennet i dag er svært stort, slik at ledelseskapasiteten er en utfordring, forteller hun.

– Både vi i ledelsen og våre tillitsvalgte har vært opptatt av at ledere ikke skal ha for store enheter slik at oppfølgingen av den enkelte blir for vanskelig.

Les også denne: Unge i koronakrisen: – Det er ingen jobber å søke på (+)

Lønnstillegg på 115.000 kr

I tillegg til at enkelte ledere fikk overtidsbetalt, var det også ledere i FHI som fikk lønnstillegg utover det generelle lønnstillegget på 0,45 prosent i fjor. Det skjedde som følge av «forhandling på særskilt grunnlag», forteller Knudsen.

– Totalt fem ledere fikk slike tillegg, hvorav tre midlertidige tillegg. Tilleggene var fra 47.500 til 115.000 kroner, opplyser hun.

– Hvor mye tjener lederne i snitt nå?

– 985.206 kroner.

Ifølge Gayorfar er det totalt ti FHI-ansatte som han mener er å betrakte som ledere, som har fått slike tillegg, hvorav fire er midlertidige.

– I snitt har 13 prosent av lederne fått 71.000 kroner hver, sier han.

– Det er umusikalsk når lønnsforskjellen mellom de ansatte og ledere ved FHI i utgangspunktet er så skjev, og når de ansatte fikk kun få tusenlapper ekstra i sentralt oppgjør i 2020. I dag er det 43 ledere med mer enn 1 million kroner i lønn ved FHI, fortsetter Gayorfar.

Ostehøvelkuttene: Midt i krisa foreslår Heggelund (H) å doble kuttene i offentlig sektor. Slik forklarer han det

27,5 millioner i overtid

Knudsen, på sin side, mener at lønnsforskjellene mellom lederne og de øvrige ansatte i FHI ikke er større enn i andre virksomheter.

– Ut fra vår definisjon av ledere er det 25 ledere som har 1.000.000 kroner eller mer i årslønn, og det er 24 som ikke inngår i våre ledertall som har mer enn 1.000.000 kroner.

– Hvor mye tjener de som dere ikke definerer som ledere nå?

– 683.458 kroner.

– Var det noen blant dem som fikk tillegg utover det generelle lønnstillegget på 0,45 prosent?

– Ja, i forhandlinger på særskilt grunnlag.

– 51 ansatte fikk slike individuelle tillegg, hvorav seks midlertidige tillegg. Tilleggene utgjorde fra 10.400 til 171.500 kroner, svarer Knudsen.

Ansatte som ikke er blant de 79 definerte lederstillingene, fikk dessuten utbetalt om lag 27,5 millioner kroner for 38.834 overtidstimer i fjor. Dagsavisen har ikke fått opplyst hvor mange av dem som fikk overtidsbetaling, men i gjennomsnitt utgjør overtidsutbetalingene om lag 30.000 kroner til hver enkelt.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

65 nye ansettelser

Til tross for den voldsomme bruken av overtid i fjor, så FHI seg samtidig nødt til å øke antallet ansatte igjen.

Ved inngangen til desember 2020 hadde FHI 963 fast og midlertidig ansatte, mot 900 ett år før. I tillegg kommer de 79 stillingene som FHI definerer som lederstillinger.

– På grunn av budsjettkuttene har det vært nedbemanninger innenfor områder som nå oppbemannes igjen som følge av koronaen, mest innen smittevern, forteller Gayorfar.

Ifølge Knudsen kan rekrutteringsprosesser som FHI igangsatte i slutten av desember, totalt gi om lag 65 nye ansatte i løpet av vinteren og våren.

Les også: Tillitsvalgte Gayorfar advarte mot bemanningskuttene i mars

22 millioner i overtid i direktoratet

I likhet med FHI erkjenner også Helsedirektoratet at overtidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven ble brutt i 2020. Det er nå tatt grep for å bedre forholdene.

– Vi følger opp dette tett for å tilrettelegge for kontinuitetsplanlegging, avlasting, oppgavefordeling og kompetanseoverføring slik at høyt belastede medarbeidere får tatt ut fri. Dette jobber vi med på alle nivåer i organisasjonen, får Dagsavisen opplyst i en e-post fra Helsedirektoratet.

Også der ble det i fjor åpnet for at ledere kunne få betalt for overtidsjobbing som følge av pandemien.

Hvor mye de fikk klarer ikke direktoratet å svare på, men totalt sett ble det utbetalt 22 millioner kroner for overtid til de ansatte.

Antallet ledere med personalsvar holdt seg på 39 gjennom 2020, men planlegges økt med to i år. Antallet øvrige ansatte økte fra 570 til 614 i løpet av fjoråret.

I år kan antallet midlertidige ansatte bli noe redusert og antallet fast ansatte kan øke med fem, på grunn av omorganiseringer, får Dagsavisen opplyst.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her

22.01.2021
10:21
08.07.2021 12:45



Mest lest

– Jeg har gått i tre-fire år nå og vært nesten syk fordi jeg har vært usikker på hvordan det skulle bli med AFP. Jeg har tenkt så mye på det, forteller regnskapsfører Rita Kolstad. Hun hadde hele tida et håp om AFP-ordningen skulle endres. Det skjedde ikke.

– Jeg har gått i tre-fire år nå og vært nesten syk fordi jeg har vært usikker på hvordan det skulle bli med AFP. Jeg har tenkt så mye på det, forteller regnskapsfører Rita Kolstad. Hun hadde hele tida et håp om AFP-ordningen skulle endres. Det skjedde ikke.

Yngvil Mortensen

Samboerpar gikk på millionsmell: – Dette er så bittert

Nav må omfordele en stadig større andel av skattepengene til sine brukere i framtida.

Nav må omfordele en stadig større andel av skattepengene til sine brukere i framtida.

Colourbox

Titusener vil havne på uføretrygd med nye pensjonsregler

LØFTER JERN:  Selv om de har verktøy og hjelpemidler som hjør arbeidshverdagen lettere, må Tom Karlsen (f.v.), Tom Rune Riis og Odd Vidar Tenold ved hjul og boggi-avdelingen på Grorud fortsatt løfte ofte og mye. I løpet av en dag blir mange deler, som denne foringen på 28 kilo, båret og flyttet på.

LØFTER JERN: Selv om de har verktøy og hjelpemidler som hjør arbeidshverdagen lettere, må Tom Karlsen (f.v.), Tom Rune Riis og Odd Vidar Tenold ved hjul og boggi-avdelingen på Grorud fortsatt løfte ofte og mye. I løpet av en dag blir mange deler, som denne foringen på 28 kilo, båret og flyttet på.

Morten Hansen

Her går nesten alle ansatte av med tidligpensjon

Fagkoordinator og vernepleier, Kine Holm Johnsen (t.v.) og verneombud og vernepleier Silje Gjevestad (t.h.) synes arbeidshvedagen er helt annerledes nå enn for bare et år siden - og det til det positive. I midten går avdelingsleder Anne Lene Halvorsli.

Fagkoordinator og vernepleier, Kine Holm Johnsen (t.v.) og verneombud og vernepleier Silje Gjevestad (t.h.) synes arbeidshvedagen er helt annerledes nå enn for bare et år siden - og det til det positive. I midten går avdelingsleder Anne Lene Halvorsli.

Hanna Skotheim

Her var alltid minst én ansatt syk. Fem grep tok knekken på fraværet

Ap-leder og statsminister Jonas Gahr Støre har grunn til å være bekymret for partiets lave oppslutning.

Ap-leder og statsminister Jonas Gahr Støre har grunn til å være bekymret for partiets lave oppslutning.

Jan-Erik Østlie

Ap nær historisk svakt resultat: – Det siste partiet trenger nå

Underverksmester Lene Brosché (36) og verksmester Vegard Stranden (46), Hustad fengsel.

Underverksmester Lene Brosché (36) og verksmester Vegard Stranden (46), Hustad fengsel.

Eirik Dahl Viggen

Lene og Vegard gikk opp 120.000 i lønn – med hjelp fra sjefen

Grethe Nygaard

Ektemannens lønn irriterer Hanne: – Jeg fortjener like mye

LO ønsker å gjøre tilpasninger i arbeidslivet før de nye pensjonsreglene trer i kraft.

LO ønsker å gjøre tilpasninger i arbeidslivet før de nye pensjonsreglene trer i kraft.

Terje Pedersen / NTB

Ny pensjonsalder: Dette har LO gått med på

Kommentar

Et nødvendig grep for å gjøre færre til minstepensjonister, er å øke innbetalingen til pensjonssparing fra arbeidsgiver. Minstekravet til tjenestepensjoner bør dobles, skriver Tore Ryssdalsnes, ansvarlig redaktør i FriFagbevegelse og LO-Aktuelt.

Et nødvendig grep for å gjøre færre til minstepensjonister, er å øke innbetalingen til pensjonssparing fra arbeidsgiver. Minstekravet til tjenestepensjoner bør dobles, skriver Tore Ryssdalsnes, ansvarlig redaktør i FriFagbevegelse og LO-Aktuelt.

Anna Granqvist

Dette er et av de virkelige klasseskillene i pensjonssystemet

FANEMARKERING: Pensjonsforliket tar Norge i feil retning, var beskjeden fra nær 200 klubber og avdelinger i fagbevegelsen på dagens fanemarkering.

FANEMARKERING: Pensjonsforliket tar Norge i feil retning, var beskjeden fra nær 200 klubber og avdelinger i fagbevegelsen på dagens fanemarkering.

Jan-Erik Østlie

– Sju partier har kastet hele det arbeidende folk under bussen

Anja G. Hvale er mye på farta. Grenland brann og redning skal nemlig levere tjenester til Porsgrunn, Bamble, Drangedal, Kragerø og Skien kommune.

Anja G. Hvale er mye på farta. Grenland brann og redning skal nemlig levere tjenester til Porsgrunn, Bamble, Drangedal, Kragerø og Skien kommune.

Hanna Skotheim

Anja ser mer enn brannrisiko når hun drar hjem til folk

Jørn Eggum og Knut Sunde ved oppstarten på lønnsoppgjøret

Jørn Eggum og Knut Sunde ved oppstarten på lønnsoppgjøret

Håvard Sæbø

Nå starter oppgjøret som avgjør lønna di. Dette er hovedkravet

LIVSNERVE: Posten i Ukraina leverer brev, trygd og pensjonser til befolkningen. Men postbud Ndija Sapun må gå med skuddsikker vest, og føler  seg aldri trygg i Kherson - rett ved frontlinjen i krigen.

LIVSNERVE: Posten i Ukraina leverer brev, trygd og pensjonser til befolkningen. Men postbud Ndija Sapun må gå med skuddsikker vest, og føler seg aldri trygg i Kherson - rett ved frontlinjen i krigen.

Ole Dag Kvamme

Nadija går postruta med skuddsikker vest

Debatt

LO-sekretær Are Tomasgard (bildet) er «klin forbanna» og «i sjokk», men det er vanskelig å ta utspillene seriøst, skriver Morten Johansen.

LO-sekretær Are Tomasgard (bildet) er «klin forbanna» og «i sjokk», men det er vanskelig å ta utspillene seriøst, skriver Morten Johansen.

Jan-Erik Østlie

LO-ledelsen er «klin forbanna», men det er vanskelig å ta seriøst

Alf Ragnar Olsen

Postbud flytter fra rotter og minus 28 – men frykter noe av lagfølelsen kan gå tapt

LØNN: NTL-tillitsvalgt Ingvild Vaggen Malvik opplever at statsansatte søker på jobber som de egentlig ikke har tenkt å ta, for å bruke jobbtilbudet til å jekke opp egen lønn.

LØNN: NTL-tillitsvalgt Ingvild Vaggen Malvik opplever at statsansatte søker på jobber som de egentlig ikke har tenkt å ta, for å bruke jobbtilbudet til å jekke opp egen lønn.

Brian Cliff Olguin

NTL-tillitsvalgt: Statsansatte søker andre jobber for å jekke opp lønna

Kvinner i alderen fra 25 år til 30 år tjener i gjennomsnitt 96 prosent av sine mannlige kolleger. Men kvinnelige arbeidstakere over 60 år må nøye seg med 86 prosent.

Kvinner i alderen fra 25 år til 30 år tjener i gjennomsnitt 96 prosent av sine mannlige kolleger. Men kvinnelige arbeidstakere over 60 år må nøye seg med 86 prosent.

Colourbox

Lønnsgapet mellom kvinner og menn er størst i disse aldersgruppene

Bensinstasjonansatte Mikael Hedman tjener dårligere enn de som jobber i butikk. Det han og kollegaene er urettferdig.

Bensinstasjonansatte Mikael Hedman tjener dårligere enn de som jobber i butikk. Det han og kollegaene er urettferdig.

Brian Cliff Olguin

Ansatte på bensinstasjon tjener dårligere enn i butikk: – Urettferdig

Forhandlingsleder Knut Sunde (t.v.) i Norsk Industri vil ha muligheten til å gi individuell lønn til enkelte arbeidere.

Forhandlingsleder Knut Sunde (t.v.) i Norsk Industri vil ha muligheten til å gi individuell lønn til enkelte arbeidere.

Håvard Sæbø

Industrien vil gi noen arbeidere høyere lønn uten begrunnelse

Debatt

Myten som nå skapes er at 30.000 kroner er en god tilleggspensjon for sliterne, skriver Jorge Alex Dahl.

Myten som nå skapes er at 30.000 kroner er en god tilleggspensjon for sliterne, skriver Jorge Alex Dahl.

Håvard Sæbø

Sliterordningen er en bløff


Flere saker