JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp-leder Siv Jensen med nytt frieri til LO 

Sist uke sa LO-lederen at Frp har erklært krig mot fagbevegelsen. Nå ber Frp-leder Siv Jensen i brevs form om et møte med ham for å drøfte samarbeid.
Frp-leder Siv Jensen ber i brevs form om et møte med LO-lederen for å drøfte samarbeid.

Frp-leder Siv Jensen ber i brevs form om et møte med LO-lederen for å drøfte samarbeid.

Siri Hardeland (arkivfoto)

– Frp og fagbevegelsen har mye å snakke om, sier Jensen til NTB.

Hun nekter å la seg stanse av at LO-leder Hans Christian Gabrielsen så sent som sist uke beskrev en slik invitasjon som lite troverdig.

– Mitt håp er at LO er interessert i å ha jevnlig dialog med oss for å motbevise myten om at de bare er tett koblet til venstresiden, sier Frp-lederen.

I brevet som ble sendt til Gabrielsen denne uken, skriver hun at hun ønsker å diskutere hvordan Frp og LO «kan samarbeide bedre og diskutere løsninger hvor vi kan forenes for å gjøre hverdagen til norske arbeidere enklere og norsk arbeidsliv enda bedre».

Fremskrittspartiet frir til LO og ber dem slå opp med Arbeiderpartiet

– Erklærte krig

Invitasjonen kommer i kjølvannet av en 1.-maimarkering preget av hard, retorisk kamp mellom Frp og Arbeiderpartiet om hvem som er arbeidernes parti i Norge.

Jensen gjorde også dette til et sentralt tema i sin landsmøtetale nylig, men reaksjonen fra LO-sjefen var knallhard da Dagbladet sist uke tok opp temaet om et dypere LO-Frp-samarbeid.

– Frp i regjering har gjennomført tiltak til ugunst for arbeidsfolk. Og dette har de gjennomskuet, sa Gabrielsen til avisen, og viste til at LO har samarbeidet med Ap i mer enn hundre år på et grunnlag av felles verdier.

– Vi jobber med alle politiske partier om saker vi er opptatt av. Men Frp startet altså denne perioden med å erklære krig mot oss, sa LO-sjefen.

Listhaug: LO og Ap eier ikke 1. mai

Skattekutt

Jensen sier hun ble overrasket over Gabrielsens kontante avvisning, men ønsker ikke å trappe opp retorikken.

Til tross for anklager om at regjeringen har gjort arbeidslivet hardere for mange ved å svekke arbeidsmiljøloven gjennom økt adgang til midlertidige ansettelser, mener Frp-lederen regjeringen har gjort mye for «vanlige arbeidsfolk».

– Vi har gitt 10.000 kroner i skattelette til en gjennomsnittsfamilie. Og fagforeningsfradraget gir effekt, sier hun.

– Så tror jeg det er ulike syn på arbeidsmiljøloven. Hovedlinjen skal være fast ansettelse, fremholder Jensen.

– Frp gir milliarder i skattekutt til de rikeste og angriper arbeidstakernes rettigheter

Skattekutt

Frp-lederen er overbevist om at Frp og LO bør diskutere tiltak for å gjøre hverdagen for norsk arbeidsliv enda bedre, hvordan man kan få flere unge i jobb, bedre muligheten for fagutdanning og tiltak mot sosial dumping.

Utfordringer knyttet til ny teknologi, et mer globalt arbeidsmarked og et stort behov for fagarbeidere i fremtiden, er andre saker Frp-lederen ønsker å ta opp med LO.

«For å betale for velferden må enda flere jobber skapes. Mange av jobbene som er gått bort i oljesektoren må erstattes med flere nye, lønnsomme arbeidsplasser i privat sektor. Flere må også inkluderes i arbeidslivet, særlig er det en utfordring å øke yrkesdeltakelsen blant innvandrere,» skriver Jensen i brevet.

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

Annonse

Flere saker

Annonse