JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Full seier for pensjonistene i Stortinget. Får slippen i postkassa igjen

KrF tar en budsjettfinte og sikrer flertall for at landets pensjonister fra og med 1. juli neste år kan få pensjonsslippen tilbake i postkassa.

Erlend Angelo

Pensjonistforbundet jubler over vedtaket.

- Stortingets vedtak om å la pensjonister som ønsker det få slippen i postkassen fra 1. juli 2018 er en seier for fornuften og for det folkelige engasjementet. Dette er en arbeidsseier som viser at det nytter å engasjere seg, sier generalsekretær Jan Davidsen i en pressemelding.

KrF mener mange føler seg oversett når slippen kun er tilgjengelig digitalt.

– Rundt en halv million pensjonister er ikke digitale brukere eller har reservert seg mot digital postkasse. For mange er det ikke noe problem at slippen ikke sendes i posten, men andre føler seg på siden av samfunnet fordi de ikke mestrer den digitale utviklingen, sier KrFs Steinar Reiten til NTB.

Det var opprinnelig Senterpartiet som fremmet representantforslaget som torsdag behandles på Stortinget, men det er KrFs løse forslag til saken som vil få flertall. Forskjellen mellom de to er datoen. Mens Sp ville gjeninnføre slippen alt fra nyttår, måtte KrF av hensyn til budsjettforliket med regjeringen skyve på datoen til 1. juli.

– Da er revidert nasjonalbudsjett lagt fram, og vi varsler nå at vi vil bruke noe av handlingsrommet vårt i disse forhandlingene på å få denne endringen på plass, sier Reiten.

Det er anslått at det vil koste 30 millioner kroner i året å gjeninnføre ordningen med pensjonsslipp per post, opplyste arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H). Ordningen vil utarbeides slik at den enkelte pensjonist selv må be om å få papirslippen tilsendt – formodentlig uten å måtte bruke internett for å gi beskjed.

(©NTB)

Renholder Inger Synnøve (59) ble fratatt 1,3 millioner i pensjon.

Lars Johnny havnet i pensjonsfella. Nå får han ikke AFP

Slik unngår du AFP-smellen

Annonse
Annonse